loading
close
SON DAKİKALAR

Emektar Konuştu

Emektar Konuştu
Tarih: 12.02.2012 - 16:31
Kategori: Spor

Yıllarca Siyah-Beyazlı formayı terleten, kaptan İbrahim Üzülmez, Kara Kartal’ın son durumu hakkında konuştu..

“Beşiktaş'ın kadrosu çok kaliteli, bu ligin en büyük şampiyonluk adaylarından biri... Tabii ki futbolcular takım olmayı başarırsa...”
“Gol kaçar, hatalı pas verilir, kötü oynarsın. Ama kötü mücadele edemezsin. Şampiyonlukları ter döken, daha çok isteyen takımlar kazanır”

“Yabancılar keyfi hareket etmemeli. Taşın altına elini koymalı. Sorumluluk almadan bu takım şampiyon olamaz”

Yıllarca Siyah-Beyazlı formayı terleten, kulübün sembol isimleri arasına giren Beşiktaşlılar’ın ‘Deli’ lakaplı kaptanı İbrahim Üzülmez, Kara Kartal’ın son durumu hakkında konuştu..

Eskişehir maçındaki futboldan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını itiraf eden Üzülmez; samimi açıklamalarda bulundu. Uzatmaya gerek yok, işte İbrahim Üzülmez’den gündem yaratacak sözler...

‘Ter dökmek gerek’

“Hiç şüphe yok ki, Beşiktaş bu ligin en büyük şampiyonluk adaylarından. Hatta Türkiye’nin en iyi oyuncuları Beşiktaş’ta. Ancak takım olmak şart. Ekip içerisindeki disiplin sağlanır, bireysel oyundansa takım olarak mücadele edilirse şampiyonluk gelir. 

Dışarıdan baktığım zaman Beşiktaş’ı çekip çevirecek, takımla konuşabilecek, uyarabilecek bir ismin eksikliği hissediliyor. Guti’nin kaptanlığı tartışılıyor, saha dışındaki davranışları konuşuluyor. Ben bunları 5 aydır söylüyorum. 

Yabancı oyuncular keyfi olarak hareket etmemeli, bir amaçları olmalı. Bu kulüpten ciddi paralar kazanıyorlarsa, sorumluluklarını yerine getirmeli. 

Futbolcu sahada pas hatası yapabilir, penaltı kaçırabilir, gol atamayabilir. Ancak kötü mücadele edemez. Ter döküp, takımına fayda sağlamak adına çaba göstermeli...”

Barcelona örneği

“Ben şu anda Beşiktaş’ın hocası olsam, kadrodaki yetenekli futbolcuları takım olarak oynatmak için çaba sarfederim. Futbol bir takım oyunudur, bireysel bir spor değildir. 

Beşiktaş’ta bazı futbolcular bireysel oynuyorlar, şahsi oynadığınız zaman şampiyon olamazsınız. Bu isimleri kendi sisteminizin içerisinde monte etmelisiniz.

Futbol takım oyunudur. Futbolda en önemli şey coşku ve istemektir. Rakip sizden daha çok maçı kazanmayı isterse, kaybetmeye mahkumsunuz. Barcelona’yı hepimiz izliyoruz, kazanmadıkları kupa kalmadı! Ama kazanmaktan asla vazgeçmiyorlar. Önemli olan da bu...”

‘İsmail daha iyi olmalı’

“Beşiktaş’ta bazı bölgelerde çok fazla alternatif var. Bazı mevkiilerde ise sıkıntı yaşandığı açık. Örneğin savunmanın solu ve sağı... İsmail Köybaşı dışında savunmanın solunda rahatlıkla oynayacak bir isim yok. 

Egemen’i çok beğeniyorum, ancak sol bek değil, sol stoperdir Egemen... Sağ bek olarak da şans tanınmayan Hilbert’i gösterebilirim. Geçen sezon takıma büyük katkı sağlamıştı. 

İsmail Köybaşı ise birlikte oynadığımız dönemde daha hareketli ve istekliydi. Biraz geriye gittiğini görüyorum. Çok genç bir arkadaşımız, çok çalışacak ve iyi olacaktır. Ona güveniyorum, ancak daha iyi olmasını bekliyorum...”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları