loading
close
SON DAKİKALAR

Emin Çapa: Türkiye 'uyuşturucusu kesilmiş müptela' gibi titriyor

Emin Çapa: Türkiye 'uyuşturucusu kesilmiş müptela' gibi titriyor
Tarih: 06.03.2019 - 15:25
Kategori: Ekonomi

Ekonomi yorumcusu Emin Çapa, Türkiye ekonomisinin sıcak parayla ilişkisini 'uyuşturucu bağımlılığı'na benzeterek, "Para girişi kesildiği anda Türkiye 'uyuşturucusu kesilmiş müptela' gibi titriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Emin Çapa, DW Türkçe'de Nevşin Mengü ile Bire Bir'e konuk oldu. Ekonomik gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Çapa, tanzim satışlarını değerlendirdi. "Tanzim olayı başlı başına bir skandaldır" diyen Çapa, "Herkes kendi dalga geçtiğiyle, aşağıladığıyla sınava girermiş. Cumhurbaşkanı tüp kuyruklarıyla dalga geçti. O zamanlar Dünya Savaşı vardı, Kıbrıs sorunu vardı ve Türkiye’ye ambargolar uygulanıyordu. Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik modeli çöktü ve biz bunu süründürmeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisinin sıcak paraya olan bağımlılığına ilişkin konuşan Emin Çapa, şunları söyledi:

"Sıcak para uyuşturucu gibidir. Aldığın zaman kafan leyla olur. Ama o uyuşturucuyu almadığın zaman vücut titrer. İşte Türkiye şu anda titriyor. Para girişi kesildiği anda Türkiye 'uyuşturucusu kesilmiş müptela' gibi titriyor. Türkiye’yi bu kadar yüksek oranda sıcak paraya mahkum etmiş olmamız hata."

"İŞSİZLİK VE ENFLASYON YÜKSELECEK"

Seçimden sonra yeni bir zam dalgası beklediğini belirten Çapa, ekonomi alanında gerçek adımlar atılana dek işsizlik ve enflasyonda yükselmenin süreceğini kaydetti.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları