loading
close
SON DAKİKALAR

Eminağaoğlu'ndan 'FETÖ'cü hakim ve savcıların işlemleri için suç duyurusu

Eminağaoğlu'ndan 'FETÖ'cü hakim ve savcıların işlemleri için suç duyurusu
Tarih: 20.07.2016 - 20:11
Kategori: Gündem

YARSAV Eski Başkanı Eminağaoğlu, yargı bağımsızlığı için mücadele verdiğini belirterek, bu süreçte yargıç ve savcıların hakkındaki işlemlerinin FETÖ eylemi niteliğinde olduğu gözetilerek muamele yapılması için suç duyurusunda bulundu.

YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yargı bağımsızlığı için mücadele verdiğini belirterek, bu mücadele sürecinde hakkında yapılan işlemlerin FETÖ eylemi niteliğinde olması gözetilerek, örgüt üyeliği ve anayasayı ihlal suçlarından işlem yapılması için 19.7.2016 tarihi itibarı ile suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. 

Eminağaoğlu, cemaatin devlet kademelerinde kadrolaşarak, Cumhuriyet ve niteliklerini, Atatürk ilke ve devrimlerini ortadan kaldırıp, şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmayı, dünya islam birliğini gerçekleştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü olduğunu bir hukukçu olarak her zaman ifade ettiğini vurgulayarak, "FETÖ'ye de karşı yaptığım görev ve mücadele, beni hakkında en çok soruşturma açılan, en çok yargılanan yargıç/cumhuriyet savcısı durumuna taşıdı" dedi.

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü, Cumhuriyet ve nitelikleri, Atatürk ilke ve devrimleri adına verdiğim mücadele nedeniyle muhatap kılındığım işlemlerden dolayı, o dönemdeki görevleri nedeniyle yargının her düzeyinde görev yapan, bir kısım yargıç, savcı, yüksek yargıçlar hakkında, söz konusu işlemlerin FETÖ eylemi niteliğinde olması gözetilerek, örgüt üyeliği ve anayasayı ihlal suçlarından işlem yapılması için 19.7.2016 tarihi itibarıyla suç duyurusu yapmış bulunmaktayım. 

Devlet içindeki bu yapılanmanın soruşturulması ve suçluların ortaya çıkarılarak cezalandırılması kamuoyunun beklentisidir. Bu beklentinin karşılanmasında siyasi otoriteye büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu bağlamda siyasi otorite hukuk dışı eylem ve söylemlerden uzak durmalı, kendi bakış açısına uygun görmediği veya beklentilerini karşılamayan yargıç ve savcıları veya diğer kişileri, bu soruşturmayı fırsat bilerek hedef almamalı, yargı yargıya bırakılmalı, yargı da hukukun üstünlüğünü gözeterek hareket etmelidir. 

HSYK da, kendi varlık nedeninin yargıyı yönetmek değil, yargı için güvence olmak gerçeğinden asla uzaklaşmamalıdır. 

Yargı içindeki bu suç örgütünden, yetkili merciler eliyle hukuk içerisinde hesap sorulmasının sonuna kadar takipçisi olacağım."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları