loading
close
SON DAKİKALAR

Emine Ülker Tarhan'dan OdaTv açıklaması

Emine Ülker Tarhan'dan OdaTv açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 22:37
Kategori: Siyaset

Tarhan: “Özel yetkili mahkemeler ve infaz evleri adaletin değil; iftira, tuzak ve sahte davaların merkezi haline geldi.”

Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Odatv soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünü değerlendirirken, ”cezaevlerinin yavaş yavaş morga dönüştüğünü” belirtti.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının yönetimindeki özel yetkili mahkemeler ve infaz evlerinin ”adaletin değil; iftira, tuzak ve sahte davaların” merkezi haline geldiğini söyledi. ”Cezaevlerinin yavaş yavaş morga dönüştüğünü” belirten Tarhan, ağır cezaevi koşullarının yeniden sorgulanması gerektiğini belirtti.

Tarhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Cezaevindeki hastalara rapor verenleri bile cezaevine atan, hasta odalarında baskın ve aramalar yapan bir zihniyetin, birilerinin kini susuncaya kadar ve intikamı alınmadan muhalifleri salıvermeyeceği ve ağır bedeller ödetmeye yeminli olduğu açıktır.

Daha önce örnekleri görüldüğü üzere, devlete emanet edildiği söylenen bir kişi daha ölüme gitmiş ya da gönderilmiştir. Taammüden ölüme neden olan sahte dava kurgulayıcıları, tutuklayanlar devlet eliyle korumaya alınmış, tazminattan dahi muaf tutulmuşlardır.

Hani hastalar için cezaevinde ambulans helikopter vardı? Hani hiç vakit kaybetmeden hastaneye yetiştirip hayat kurtarıyorlardı? Hani AİHM’e böyle bilgi verilmişti? Sağlıklı kişilerin yaşamını cezaevinde koruyup kollayamayan bir devlet çok hasta olan Mehmet Haberal’ı nasıl koruyacak?

Bu haksız ve hukuksuz tutuklamaların sona ermesi için daha kaç kişinin ölmesi ya da isim isim kimlerin ölmesi bekleniyor? Aydınları, gazetecileri, milletvekillerini, yurtseverleri zindanlarda ölmeye yatıranlar, halkın iradesine ve gücüne, kelepçeler ve süngülerle engel olanlar, bir gün bunun hesabını vereceklerdir.”

İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise 3 ay önce Silivri Cezaevini ziyaret ettiklerini ve bir tutanak hazırladıklarını bildirerek, cezaevinin revirinde stetoskop ve tansiyon aleti dışında hiçbir tıbbi cihaz bulunmadığını tespit ettiklerini kaydetti. Kozinoğlu’nun, cezaevinde, ”eksik müdahaleden” dolayı hayatını kaybettiğini belirten Çıray, söz konusu cezaevinde yaşanılanların insan haklarına aykırı olduğunu belirtti.

Çıray, cezaevi revirinde, Mehmet Haberal ve benzer durumda olan tutuklularda ortaya çıkabilecek bir kalp durması halinde, müdahale edilebilecek imkanların mevcut olmadığını ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları