loading
close
SON DAKİKALAR

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Celal Uzunkaya atandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Celal Uzunkaya atandı
Tarih: 26.07.2018 - 09:42
Kategori: Yurt

Emniyet Genel Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3.maddeleri uyarınca Celal Uzunkaya atandı. Uzunkaya, bu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müşteşarlığı Müşaviri olarak görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanlığının kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 3'üncü maddeleri uyarınca Uzunkaya atandı.

UZUNKAYA, 2009 YILINDA YARGILANMIŞ VE PARALEL BİR YAPININ KENDİLERİNE KOMPLU KURDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Uzunkaya 2009 yılında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken FETÖ kumpasına uğramıştı. Uzunkaya, İzmir'de kendisini muhbir ve MİT görevlisi olarak tanıtıp çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen çete lideri İrfan Erbarıştıran ile bağlantısı olduğu iddiasıyla o dönem yürüttüğü Emniyet Genel Müdürlüğü yardımcılık görevinden alınarak yargılanmıştı. Uzunkaya, "örgüte yardım etmek"ten 3 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırılıp, daha sonra aldığı ceza ertelenmişti. Uzunkaya, ayrıca "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Uzunkaya'nın da yargılandığı davanın isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubuyla açıldığı daha sonra ortaya çıkmıştı. Uzunkaya o dönem emniyet içindeki paralel bir yapının kendilerine komplo kurduğunu belirtmiş, isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubuyla birçok sahte delil üretilerek bu davanın içine sokuldukları iddiasında bulunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları