loading
close
SON DAKİKALAR

Emniyet müdürleri kararnamesi ile 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi

Emniyet müdürleri kararnamesi ile 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi
Tarih: 02.08.2023 - 02:31
Kategori: Gündem

Emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle, görevden almalar ve yer değişiklikleriyle birlikte toplam 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçiminden sonra Süleyman Soylu'yu kabine dışında bırakarak Ali Yerlikaya'yı İçişleri Bakanlığı'na getirmesinin ardından emniyet teşkilatında en büyük operasyonu yaptı. 1 Ağustos Salı gece yarısından sonra yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Süleyman Soylu döneminde göreve getirilen 24 ilin emniyet müdürü görevden alındı. Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 24 ilin emniyet müdürleri "kızak görev" olarak bilinen "Emniyet Genel Müdürlüğü emrine" alınarak merkeze çekildi. Kararname ile Soylu döneminde göreve getirilen Emniyet Genel Müdür yardımcıları da değiştirildi.

Önceki Bakan Soylu'nun en yakınındaki isimler olarak bilinen iki kritik isim görevden alınarak "kızak göreve" getirildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine çekilen isimler arasında yer aldı. Ayrıca, İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu da bu kritik görevinden Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Süleyman Soylu'nun yerine Ali Yerlikaya'yı İçişleri Bakanlığı'na getirmesinin ardından merakla beklenen emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle, görevden almalar ve yer değişiklikleriyle birlikte toplam 52 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Kararnamede, toplam 83 emniyet personelinin ismi yer aldı.

–– Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2023/355, 356, 357, 358)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları