loading
close
SON DAKİKALAR

EMO’dan hükümete istifa çağrısı

EMO’dan hükümete istifa çağrısı
Tarih: 14.03.2016 - 19:16
Kategori: Sendika

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara saldırısının ardından yayınladığı açıklamayla sorumluları istifaya çağırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası EMO) Ankara saldırısının ardından yayınladığı açıklamayla sorumluları istifaya çağırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara saldırısına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Son 5 ay içerisinde arka arkaya 3 büyük katliam yaşandığı ifade edilen açıklamada terör eylemlerinin süreklilik kazandığı belirtildi.

“Artık sözün bittiği yere gelinmiştir. Devletin en temel görevi olan insanlarımızın can güvenliği bile sağlanamamaktadır” ifadelerinin kullanıldığı açıklama şöyle: 

“Terör sivil halkımızı hedef almakta, ülkemizin başkenti Ankara`nın en kalabalık noktasında, Kızılay'ın ortasında bombalar patlamaktadır. Can pazarı kurulmuş, gencecik insanlarımız toprağa düşmektedir. Acı tarifsizdir. Bu ortamda dahi insan hayatı üzerinden ahkam kesilebilmektedir. Teröre alışarak yaşamamız istenebilmektedir. Bu aymazlık, acımızı katlamakta, halkımızı daha da umutsuzluğa sürüklemektedir. 

‘Geleceğe güvensizlik’ kavramı bile bugün insanlarımızın içine düşürüldüğü durumu açıklamak için yetersizdir. Can korkusu yurdumuzun her yanını sarmıştır. Ortalıkta dolaşan bombalı araçlardan söz edilmektedir. İnsanlar evlerinden dışarı adım atamayacak duruma getirilmiştir. 

Üstelik bu saldırıların olacağı, uluslararası düzeyde bilinmektedir. Arka arkaya yaşanan terör eylemlerinin ardından güvenlik zirveleri toplanmakta, güvenlik önlemlerinin artırıldığından söz edilmektedir. İktidarın basiretsizliği, terörle mücadelenin zorluğundan söz edilerek örtülmeye çalışılmaktadır. Yüzlerce canımızı yitirdiğimiz terör eylemlerinden sonra tüm dünyanın terör karşısında çaresizliğinden dem vurulmaktadır. 

Bu durum; ülkeyi yönetme iddiasında olan iktidarın ülkemizi güvenlik zafiyeti ile açıklanamayacak büyük bir terör bataklığına soktuğunun itirafıdır. Ortadoğu üzerinden büyük hayaller kuran iktidar, kan gölüne döndürülen ülkenin içine düştüğü durumun hala ayırdında değildir. 

Yalnızca güvenlik önlemleriyle sorunların çözülemeyeceği mademki herkes tarafından kabul edilmektedir; buna sığınarak iktidarın varlığını korumasına da izin verilmemelidir. Çünkü iktidarın kurduğu baskı ve şiddet ortamı, daha büyük terör eylemlerine yol açmaktadır. 

Bu hal içinde Ankara Emniyet Müdürü, MİT Müsteşarı, İçişleri Bakanı başta olmak üzere sorumlulara derhal görevden el çektirilmeli, hükümet istifasını sunmalıdır. 

Kızılay`da 13 Mart 2016 tarihinde bombalı saldırıyı gerçekleştirenleri, bu saldırının arkasındaki güçleri, bu saldırılara zemin hazırlayanları lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları