loading
close
SON DAKİKALAR

En ağır ceza için takipçiyim

En ağır ceza için takipçiyim
Tarih: 25.02.2016 - 09:03
Kategori: Kadın

Kayseri’de öğretmeninin tecavüzü sonrası canına kıydığı düşünülen Cansel için ‘Sözün bittiği yer’ diyen Bakan Sema Ramazanoğlu, ekledi: ''Suçluların ağır ceza alması için bakanlığımız müdahil. Ben de bizzat takipçisiyim!''

Kayseri’de öğretmeninin tecavüzü sonrası canına kıydığı düşünülen Cansel için ‘Sözün bittiği yer’ diyen Bakan Sema Ramazanoğlu, ekledi: “Suçluların ağır ceza alması için bakanlığımız müdahil. Ben de bizzat takipçisiyim!”

Aİle ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Kayseri’de evli matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüzü sonrası intihar ettiği iddia edilen Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Cansel Buse (17) ile ilgili Hürriyet’e konuştu. Suçluların ağır cezayı alması için bakanlığın müdahil olduğunu belirten Ramazanoğlu, kendisinin de bizzat davanın takipçisi olacağını söyledi.

‘CANSEL BENİM DE KIZIM’

Bakan Ramazanoğlu, tüm Türkiye’de büyük tepki çeken olay için şunları söyledi: “Anne-babası yüreklerinde o ateşi he kadar hissediyorlarsa bir anne olarak aynen hissediyorum. Cansel benim de kızım, benim de evladım. İnanın, sözün bittiği yer var. Bir anne, bir kardeş olarak ben onların bütün acılarını içimde hissediyorum. Kadın cinayetleri, tecavüz ve cinsel istismarda toleransım sıfır. Bunu hem şahsım adına hem bakanlığım adına söylüyorum. Hukukçu arkadaşlara her gün soruyorum. Hangi dava ne durumda, ne oldu, ne yapılması gerekiyor diyorum.”

İYİ HAL İNDİRİMİ KALKACAK

“Kamuoyuyla vicdanen şunu da paylaşmak istiyorum. Bakanlığımla birlikte şahsi olarak en ağır cezanın alınması konusunda sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bu artık bizim bakanlığımızın bir teamülü (Örf ve âdet durumuna gelmiş, yazılı olarak tespit edilmemiş hukuk) oldu. İnşallah (Kadına yönelik saldırıda sanığa iyi hal indirimi uygulanmaması) yasası da çıkacak ama şu anda bir teamül. Bunu hukukçu arkadaşlarımız da biliyorlar. Biz de saniyesine, milimine kadar takip ediyoruz.”

İddialara göre öğretmeninin tecavüzü sonrası polis babasının beylik silahıyla canına kıyan Cansel Buse için dün de birçok ilde kadınlar eylem yapıp şiddet ve tacizlere karşı hep birlikte isyan ettiler.

'KIZLARA KENDİNİ KORUMA EĞİTİMİ'
HÜRRİYET’e konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, genç kızın ailesine rehabilitasyon ve psikoterapi teklif ettiklerini de belirterek şöyle dedi: “Bu işler için Aile Sosyal Destek Projesi’nden söz etmek istiyorum: Her aileye bir sosyal danışman, kız çocuklarının kesinlikle okutulması, 12 yıllık temel eğitimi tamamlaması, kız çocuğunun kendisini her yönden koruması konusunda farkındalık eğitimi vermemiz lazım. Farkındalık eğitimi için gereken adımları atacağız.”

Gülden Aydın - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları