loading
close
SON DAKİKALAR

En çok kamu ihalesi alan şirketlerden Limak, iktidarı eleştirdi: Yabancı yatırımcı sadece tatil için gelir

En çok kamu ihalesi alan şirketlerden Limak, iktidarı eleştirdi: Yabancı yatırımcı sadece tatil için gelir
Tarih: 16.09.2021 - 16:59
Kategori: Gündem

AKP'den ihale üstüne ihale alan Limak Holding’in sahibi Nihat Özdemir de inşaatlardaki yüksek maliyetlerden şikayetçi oldu. Özdemir, "Yabancı sermaye anca Bodrum'a gelir" dedi.

Çimento fiyatlarını protesto etmek için İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’na (İMKON) bağlı 120 bin müteahhit 24 Haziran'a kadar inşaatları durdururken, ihale şampiyonu yandaş müteahhitler dahi yüksek maliyetlerden dolayı sitem etti. 

İHALE ŞAMPİYONU DA ZAMLARDAN YAKINDI

AKP döneminde özelleştirme adı altında birçok büyük projenin ihalesini alan Limak Holding’in sahibi olan Nihat Özdemir, yüksek maliyetlerden dolayı şikayetçi oldu. TürkÇimento'nun Gaziantep’te yaptığı Anadolu Buluşmaları etkinliğine Başkan Yardımcısı olarak katılan Nihat Özdemir, elektrik fiyatlarına gelen zamlardan bahsetti.

Yabancı sermayenin bu gidişle sadece Bodrum'a tatile geleceğini" vurgulayan Özdemir, “Bizim en büyük maliyetimiz enerji. Yıl başından bu yana kullandığımız elektriğin fiyatı yüzde 61 arttı. Bu kadar maliyet artışı varken sorumlusu biz gösteriliyoruz. Adeta günah keçisi ilan edildik. Fakat mevcut şartlarda yabancı yatırımcı sadece Türkiye'ye Bodrum'a tatil için gelir” ifadelerini kullandı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları