loading
close
SON DAKİKALAR

''En demokratik hükümet dedim, pişmanım!''

''En demokratik hükümet dedim, pişmanım!''
Tarih: 24.07.2012 - 12:18
Kategori: Siyaset

Ersanlı, CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtladı...

KCK davasında 8.5 ay tutuklu kalan Büşra Ersanlı, 'Beş yıl önce Yeni Şafak'ta 'Gelmiş geçmiş en demokratik hükümet' diye yazdım. Pişmanım. Beni bile tutukladıklarında şaşırdım' dedi
 
KCK davasından 8.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Prof. Büşra Ersanlı, CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.
 

"Zihinsel şiddete uğradım" diyen Ersanlı, "bu kadar gencin ölmesine karşı sorumluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Ersanlı, Kürtlere hak verme cesaretini en çok AKP'nin gösterdiğini söyledi ancak "vermiştir demiyorum" diye de ekledi.
 

2005 yılından bu yana silahların susması için çok çaba gösterdiklerini söyleyen Ersanlı özetle şöyle konuştu:
 

- Parti isterse yine BDP Siyaset Akademisi'nde ders verebilirim. Bu sene çok uygun değilim ama yeniden derlenip toparlanmasına yardımcı olurum.
 

Birileri ova diyor insanlar ölüyor

 
- 2006 - 2007 yıllarında gösterdiğimiz çabaya gazeteciler, Yazarlar Vakfı'ndan arkadaşlarımı da katmak istedim. O zaman Mustafa Karaalioğlu da bizimle birlikteydi. Maalesef gazeteciler ve yazarlar vakfındaki arkadaşlarımız katılmadı.



- Bağımsız hakimler kendi inisiyatifleriyle haksız iddianamelerle tutuklu bulunan insanların mağduriyetini gidersin. Bu Türkiye toplumu ve toplumsal barış için daha kalıcı olur.



- Tutuklu arkadaşlarım için kaygım sürüyor. Çoğunun parti çalışanı olduğunu biliyorum. Hatta bazıları partiye girerken fotoğraflanmış. Biliyorsunuz ben üye olarak yakalandım sonra yöneticiliğe terfi ettirildim.



- Bizim davada yüzde 95'i salıverilmeli. Çok küçük bir azınlığın şiddete karıştığını düşünüyorum. Torba davalar insanlığı çok aşağılıyor.



- Kürtlere hak vermek cesaretini göstermek lazım. 2007 yılında Yeni Şafak'ta yazdım: Türkiye'ye gelmiş geçmiş nispeten en demokratik hükümet diye yazdım ama pişmanım bundan. Çünkü algılayamadım. Çünkü ifade özgürlüğü ile doğrudan bağlı olan beni bile tutukladılar. Yani şaşırdım. Özel cezaevinde, birileri ova diyor ama insanlar ölüp duruyor.



- Kılıçdaroğlu'nun çağrısı çok anlamlı, 'hele bir bir araya gelelim' diyor.



Bana göre de isterse Erdoğan çözer

- Leyla Zana 'Çözerse Erdoğan çözer' dedi. Bunu başka kimse yapamaz anlamında değil, iktidar olduğu için, güçlü olduğu için, dünyada da öyle göründüğü için yapar anlamında. Bana göre de isterse Erdoğan çözer.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları