loading
close
SON DAKİKALAR

En hırçını Quaresma

En hırçını Quaresma
Tarih: 12.02.2012 - 02:33
Kategori: Spor

Beşiktaş'ta ligin ilk yarısında en hırçın futbolcu Portekizli yıldız Ricardo Quaresma oldu

Son haftalarda oynadığı maçlarla kendini gösteren, ancak Manisaspor ile oynanan karşılaşmada sakatlanarak kalan mücadelelerde takımından uzak kalan Quaresma ilk yarı boyunca hırçın görüntüsüyle de dikkat çekti.

Portekizli futbolcu, sezonun ilk yarısında hem gördüğü sarı kartlarla, hem de kırmızı kartla takımını kritik anlarda yalnız bıraktı. Ligin ilk yarısında Eskişehirspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında sarı kart gören "Q7", bu şekilde Orduspor mücadelesinde cezalı duruma düştü. 

Quaresma, Bursaspor ile oynanan karşılaşmada ise bu sefer kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Mücadelenin 78. dakikasında kırmızı kart gören yıldız futbolcu, hem takımını 10 kişi bırakmanın sıkıntısını yaşadı, hem de Medical Park Antalyaspor karşısında cezalı duruma düştü. 

Quaresma dışında Necip Uysal ve İsmail Köybaşı da ligin ilk yarısında kırmızı kart görmenin sıkıntısını yaşayan oyuncular oldular. Bu iki oyuncu deplasmanda Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada peş peşe kırmızı kart gördü.

Ligin 5. haftasında oynanan ve 0-0 berabere biten mücadelede 63. dakikada Necip kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İsmail ise 83. dakikada kırmızı kart görerek takımının kalan dakikaları 9 kişi oynamasına neden oldu. 

Beşiktaş’ta Quaresma’dan sonra en çok sarı kartı Fernandes ve Sivok gördü. Ankaragücü, Kayserispor ve Samsunspor maçlarında sarı kart gören Portekizli Fernandes’in yanı sıra Mersin İdmanyurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kardemir Karabükspor karşısında sarı kart gören Sivok sınıra geldi. 3’er sarı kartları bulunan Sivok ve Fernandes, ligin ikinci yarısına sınırda başlayacak. 

Siyah-beyazlı takımda Quaresma, Necip ve İsmail dışındaki oyuncular ligin ilk yarısını sakin geçirdi. Sezonun ilk bölümünde 25 futbolcuyla mücadele eden Beşiktaş’ta 13 futbolcu kart gördü.

İlk yarı boyunca 3 kez kırmızı kartla cezalandırılan siyah-beyazlı ekibe 26 sarı kart çıktı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları