loading
close
SON DAKİKALAR

Enerji işçileri dayanışmaya çağırıyor

Enerji işçileri dayanışmaya çağırıyor
Tarih: 11.02.2012 - 22:35
Kategori: Sendika

İşlerine geri dönmek için İstanbul BEDAŞ önünde direnişlerini sürdüren enerji işçileri 21 Ekim Cuma günü bir dayanışma etkinliği düzenliyor.

İstanbul Taksim’de Boğaziçi elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) Genel Müdürlüğü önünde 10 Ekim’de işlerine geri dönmek için çadır kurup direnişe geçen Enerji-Sen üyesi enerji işçileri dayanışma etkinliği düzenliyor. 

21 Ekim Cuma günü Gaziosmanpaşa BEDAŞ yanında bulunan Zarifler 3 Balo Salonu’nda düzenlenecek dayanışma etkinliği saat 19.00’da başlayacak. Etkinlikte Hilmi Yarayıcı, Pınar Sağ, Bandista, Grup Sılam ve Karadeniz Halkoyunları ekibi yer alacak. 

Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası, (Enerji-Sen) enerji işçilerinin dayanışma etkinliğine emekten yana tüm dostları davet ediyor. 

Etkinliğin düzenleneceği yerin adresi: Hekimsuyu Caddesi, No: 37 Zarifler 3 Balo Salonu (Gaziosmanpaşa BEDAŞ yanı) Gaziosmanpaşa – İSTANBUL 

Enerji işçilerinin direnişi sürüyor 
BEDAŞ, eylül ayının başında 123 enerji işçisini ‘Taşeron şirketin sözleşme süresi dolduğu’ gerekçesiyle işten çıkardı. Enerji-Sen, işten çıkarmaların yaşandığı ilk gün bir basın açıklaması yaptı. BEDAŞ’taki taşeron şirketlerde çalışan işçilerin BEDAŞ’ın asıl işçileri olduğunu belirten Enerji-Sen, işten çıkarmaların yasa dışı olduğunu duyurdu. BEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda işçilerin yaşadıkları mağduriyetin en kısa zamanda giderileceği ifade edildi. Aradan geçen bir ay süresince işçilerin durumunda bir değişiklik olmaması üzerine enerji işçileri 10 Ekim günü Taksim’de bulunan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde çadır kurarak işlerine geri dönünceye kadar direnişe geçti. 

Muvazaa davası 19 Ekim'de 
Öte yandan Enerji-Sen’in BEDAŞ’a açtığı muvazaa davası saat 9.00’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Enerji-Sen, davanın ardından muvazaa ile ilgili saat 12.00’da Çağlayan’da bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından enerji işçileri Taksim’e yürüdü. 

Enerji-Sen’in başvuruları üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, BEDAŞ bünyesindeki taşeron şirketlerde çalışan işçilerin BEDAŞ’ın asıl işçileri olduğunu tespit etmişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları