loading
close
SON DAKİKALAR

Enerji işçisi DİSK'ten BEDAŞ'a yürüdü

Enerji işçisi DİSK'ten BEDAŞ'a yürüdü
Tarih: 06.06.2012 - 15:24
Kategori: Sendika

BEDAŞ’ta işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi enerji işçileri salı ve cuma yürüyüşlerine devam etti...

BEDAŞ’ta işlerine geri dönmek için direnişlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi enerji işçileri salı ve cuma yürüyüşlerine devam etti. DİSK önünde buluşan 200 işçi Taksim’deki BEDAŞ Genel Merkezi önündeki direniş çadırına yürüdü. Enerji işçilerinin direnişi hafta içi 24 saat boyunca BEDAŞ önünde sürüyor

Enerji-Sen üyeleri, her Salı ve Cuma yaptıkları yürüyüşleri sürdürdü. Bugün Şişli’deki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen enerji işçileri alkış ve sloganlarla Taksim’deki (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) BEDAŞ Genel Merkezi’ne yürüdü. BEDAŞ’ta açma kapama ve okuma işçileri Avrupa Yakası’ndaki beş bölgede iş bırakarak eyleme katıldı.

Enerji işçileri “Biz biz biz Enerji-Sen’liyiz, taşerona geçit vermeyeceğiz!” ve "Sendika haktır engellenemez" sloganını attı.
 

Eyleme enerji işçilerinin çocukları da katıldı. Halaskar Gazi Caddesi’nin tek şeridini trafiğe kapatarak yürüyen enerji işçilerine çevredekiler de alkışlarıyla destek oldu.

Polis, BEDAŞ’ın bahçesine yığınak yaparken 200 enerji işçisi de direniş çadırlarının önünde toplandı. Enerji işçileri yürüyüş boyunca Adana'da direnişlerini sürdüren arkadaşlarına da sloganlarla destek verdi.

BEDAŞ önünde, eyleme destek veren kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Elektrik Mühendisleri Odası, Çapa direnişçileri, ÖDP, Halkevleri tarafından yapılan destek konuşmalarından sonra Enerji-Sen adına bir enerji işçisi basın açıklamasını okudu.

 

Eylemde Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal da bir konuşma yaptı ve enerji işçilerinin direnişinin işçilerin tamamı işlerine geri dönene kadar süreceğini söyledi. Kartal, 1 Haziran’da gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından 4 enerji işçisinin daha BEDAŞ tarafından işten çıkarıldığını ifade ederek, “BEDAŞ’ta 670 üyemiz var. 670 üyemizi de işten atsalar bu direniş sürecektir!” Taşeron şirketlerin işten çıkarılan işçilerin yerine yeni işçiler almaya çalıştığını belirten Kartal, “Biz bu girişime sokak sokak ev ev engel olacağız, onları da örgtütleyeceğiz” dedi.

Konuşmalar ve basın açıklamasının ardından eylem, çekilen halaylarla son buldu. Enerji işçilerinin bir kısmı direniş çadırında kalırken bir kısmı de evlerine döndü.

BEDAŞ’taki Enerji-Sen üyeleri 2 aydır maaşlarını alamadıkları için 21 Mayıs’ta iş bıraktı. BEDAŞ’taki taşeron şirketler de iş bırakan işçilerden 120’sini işten çıkardı. İşten çıkarılan 120 işçi Enerji-Sen üyesi, 30 Mayıs günü BEDAŞ’ın önüne direniş çadırı kurdu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları