loading
close
SON DAKİKALAR

Engelli Aileleri Depreme Hazırlı

Engelli Aileleri Depreme Hazırlı
Tarih: 11.02.2012 - 22:24
Kategori: Yerel

Silivri Belediyesi’nin, Silivri Rotary Kulübü ve Silivri Engelliler Derneği ile birlikte organize ettiği, Engelli Aileleri İçin Depremde İlk 72 Saat konulu eğitim semineri yoğun katılımla gerçekleşti.

Silivri Belediyesi, Silivri Rotary Kulübü ve Silivri Engelliler Derneği ile birlikte, Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda Engelli Aileleri İçin Depremde İlk 72 Saat konulu eğitim semineri düzenledi. 12 Aralık Pazartesi Günü saat 13.30’da başlayan eğitim seminerine; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkan Vekili Nazif Konuk, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, Silivri Rotary Kulübü Başkanı Hüseyin Dertop, Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu, çok sayıda eğitimci ve engelli ailesi katıldı. 

Aileler Bilinçlendirildi

Engelli bireylerin ve birlikte yaşadığı ebeveynlerinin deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen protokol konuşmalarının ardından, Güvenli Yaşam Eğitmeni Özlem Beyhan Öz tarafından eğitim semineri verildi. Afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, ilk 72 saat, tehlike ve risk, afet ve afetin etkileri, güvenli yaşam kültürü, yaşadığımız mekânlardaki risklerin azaltılması, afet sırasında doğru davranış şekilleri, görme, işitme, zihinsel ve hareket engelliler için afet planı konuları hakkında bilgilerin verildiği toplantı yaklaşık iki saat sürdü. 



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları