loading
close
SON DAKİKALAR

Engelli ailelerin dertlerini paylaştı

Engelli ailelerin dertlerini paylaştı
Tarih: 12.02.2012 - 18:14
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM)’nden hizmet alan engelli aileleri, düzenlenen toplantıda Silivri Belediyesi yetkilileri ile bir araya geldi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından “engelleri birlikte aşıyoruz” sloganıyla 2009 yılında kurulan ve Silivri’de yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayatta yer edinebilmeleri için çalışma gösteren Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM)’nden hizmet alan engellilerin aileleri, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

Engelli bireylere eğitim, fizik tedavi, psikolojik danışmanlık, sağlık desteği, mesleki eğitim ve rehabilitasyon gibi alanlarda hizmet veren, engellilerin yanında ailelerine de psikolojik ve sosyal anlamda destek olan EYKOM’un bu güne kadar yaptığı çalışmaların ve hedeflerin anlatıldığı toplantı, karşılıklı sohbet havasında geçti.

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Doktor Şebnem Bozçalı, EYKOM Birim Sorumlusu Sosyolog Gökhan Yağmuroğlu, Birim Psikoloğu Yunus Vuran, Engelli Eğitmenleri, hemşireler ve birim personelinin hazır bulunduğu toplantıya, çocukları ve aile fertleri EYKOM’dan hizmet alan anne-babalar katıldı. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın engelli bireyler ve aileleri hakkındaki projelerinden bahsedilen toplantıda, engelli aileleri de, sorunlarını ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıda söz alan engelli aileleri, 2009 yılından bu yana kendilerine verdiği destek için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, “Özcan Işıklar göreve seçilmeden önce çocuklarımızı Silivri dışına, uzak ilçelere eğitime ve tedaviye götürmek zorunda kalıyorduk. Bu da bizi hem maddi, hem manevi anlamda çok yoruyordu. Çok büyük sıkıntılar çekiyorduk. Allah Özcan Başkan’dan razı olsun.” diyerek teşekkür ettiler. 

Öte yandan engelli aileleri, özellikle toplu ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini, ayrıca engellilere yönelik meslek edindirme eğitimleri düzenlenmesini, çocuklarının kendi ayakları üstünde durabilmelerinin sağlanmasını isterken, Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Doktor Şebnem Bozçalı da tüm talepleri tek tek not aldı. 

Engelli ailelerinin talepleri uyarınca, toplu taşımadaki sorunların giderilmesi için İETT yetkilileriyle görüşüleceği sözü verilirken, Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi ile birlikte planlanan engelli istihdamına yönelik projeler de görüşüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları