loading
close
SON DAKİKALAR

Engelli annenin azmi, Avrupa şampiyonluğunu getirdi

Engelli annenin azmi, Avrupa şampiyonluğunu getirdi
Tarih: 28.12.2016 - 14:19
Kategori: Kadın

İki çocuk annesi bedensel engelli sporcu Emine Seçkin, ev ve işinden arta kalan zamanlarda uğraştığı badmintonda Avrupa şampiyonu oldu.

Evli ve iki çocuk annesi bedensel engelli sporcu Emine Seçkin, ev ve işinden arta kalan zamanlarda çalıştığı badmintonda başarılarıyla adından söz ettiriyor.

İki yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan 35 yaşındaki Emine Seçkin, engeline rağmen hayata küsmedi.

Spora basketbolla başlayan ve uzun süre tekerlekli sandalye basketbolu oynayan Emine, bazı sebeplerden dolayı bu sporu bıraktı. Emine, daha sonra 2010 yılında Bedensel Engelliler Badminton Milli Takım Antrenörü Ahmet Bozdam'ın yönlendirmesiyle badmintona başladı.

Branşın getirdiği çeşitli sıkıntılara rağmen yılmayan Emine, uluslararası alanda başarılar elde etmeye başladı. Engeline rağmen hem kamu kurumunda çalışan hem de evde iki çocuğuyla ilgilenen Emine, badmintonda elde ettiği derecelerle dikkati çekiyor.

Engelli olmasına rağmen bir kamu kurumunda çalıştığını, ayrıca spor yaptığını belirten Milli sporcu Emine Seçkin, şöyle konuştu:

"İki çocuğum var. Engelli olmama rağmen evde anneyim, salonda şampiyon. İşimden ve çocuklarımdan arta kalan zamanlarda spor yapıyorum. Buna rağmen dünya sıralamasında ikinci sıradayım. Spor, birilerine bir şeyler göstermenin ve kendini ifade edebilmenin en güzel aracı."

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlandıklarını dile getiren Seçkin, "En büyük hayallerimden birisi olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Her gün 'Allah'ım lütfen olimpiyatların havasını bir kere almadan benim canımı alma.' diye dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Antrenör Celalettin Kamber de "Emine çok azimli bir sporcu. O kadar olumsuz şartlara rağmen kendine güveniyor. Antrenmanlara sürekli geliyor. Emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na sıkı şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah şampiyonluğu Türkiye'ye getireceğiz." ifadelerini kullandı.


AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları