loading
close
SON DAKİKALAR

Engin Altay, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili; 'Öğretmenlerimiz rütbe istemiyor, öğretmenlerimiz toplumda hak ettikleri saygın değere kavuşmak istiyor'

Engin Altay, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili; 'Öğretmenlerimiz rütbe istemiyor, öğretmenlerimiz toplumda hak ettikleri saygın değere kavuşmak istiyor'
Tarih: 02.02.2022 - 00:26
Kategori: Eğitim

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili TBMM genel Kurulunda konuştu. Altay; 'Türkiye'deki 3 büyük sendikanın olumsuz yaklaşımı ve refleksi var' dedi.

TBMM, yaklaşık 11 günlük aranın ardından yasama çalışmalarına yoğun gündemle yeniden başladı.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri söz alarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili Türkiye'deki 3 büyük sendikanın olumsuz yaklaşımı ve refleksi olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin topladığı 20 bin imzalı dilekçeyi TBMM'ye sunmak için Meclis önünde bir basın açıklaması yapmak istediğini aktaran Altay, "Maalesef kendilerini yetiştiren öğretmenlerini coplayan, tekmeleyen Türk polisi bugün iyi bir sınav vermemiştir. Polis de bizimdir, öğretmenler de bizimdir." dedi.

Öğretmenlerin teklifi eksik ve yetersiz bulduğunu dile getiren Altay, "Öğretmenlerimiz rütbe istemiyor, öğretmenlerimiz toplumda hak ettikleri saygın değere kavuşmak istiyor. Kalem tutan ellere copla saldırmanın ayıbını emniyet teşkilatımızın, kahraman Türk polisimizin bir daha Türkiye'ye yaşatmamasını rica ediyorum. Türk polisi bugün öğretmenine cop ve tekme vurmak suretiyle kendisine yakışmayan bir tutum sergilemiştir. Biz bu emirlerin nerelerden verildiğini de biliyoruz. Vakti zamanı gelince bunların hesabının sorulacağını da kayıtlara geçirdim." diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları