loading
close
SON DAKİKALAR

Enver Aysever, Tunç Soyer'e dava açıyor: Olumsuz algının sorumlusudur

Enver Aysever, Tunç Soyer'e dava açıyor: Olumsuz algının sorumlusudur
Tarih: 29.03.2021 - 16:14
Kategori: Gündem

Gazeteci-yazar Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dava açacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okuryazarlık eğitimi verme kararının ardından gazeteci Enver Aysever ile anlaşmıştı. Bazı basın organlarında çıkan haberlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği okuryazarlık atölyesi için, sadece Enver Aysever’in eğitimci olacağı sözleşme bedeli 238 bin 500 lira olan bir ihale düzenlediği iddia edilmiş, belediyeden yapılan açıklamada 9 aylık eğitim programı için yapılacak ödeme miktarının 90 bin TL olduğu açıklanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ardından bir açıklama yaparak ihaleyi iptal ettiğini söylemişti.

İzmir'in ardından Mudanya Belediyesi’ne de ilişkin de iddialar gündeme gelmiş, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Yazar Enver Aysever ile Mudanya Akademi bünyesinde yazı atölyesi çalışması yasal telif hakkı ödenerek gerçekleştirilmiştir. Belediyemizin tüm ödeme kalemleri müfettişlerce denetlenmektedir" demişti.

Enver Aysever, yaşananlarında ardından geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını. Sayın Tunç Soyer maalesef süreci açıklamayarak kuşku yarattı" demişti.

Aysever, Tunç Soyer'e dava açacağını duyurdu.

Aysever, Twitter hesabından yaptığı paylşaımda "Hakikat hukuk yoluyla açığa çıkacaktır" dedi.

Aysever, Soyer'e 9 soru sorarak şunları kaydetti:
"Tüm bu soruları mahkeme kanalıyla soracağız ve yanıtlarını resmi kanallardan edinip toplumla paylaşacağız. Benim gibi yaşamını alınteri ile kazanmış, emek mücadelesine vermiş birinin bu iftiralara, karalamalara katlanması, boyun eğmesi söz konusu değildir. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur."

Enver Aysever'in açıklaması şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları