loading
close
SON DAKİKALAR

EPDK 10. yaşını kutluyor

EPDK 10. yaşını kutluyor
Tarih: 11.02.2012 - 20:08
Kategori: Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bugün 10 yaşına girdi.

19 Kasım 2001 tarihinde kurulan EPDK, kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 22 Kasım salı günü Ankara’da Enerji Uzmanları Derneği tarafından "EPDK’nın Onuncu Kuruluş Yıldönümünde Enerji Piyasaları: Yatırımlar, Rekabet, Riskler ve Beklentiler" başlıklı bir konferans düzenlenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun açılış konuşmalarını yapmasının beklendiği konferans Marriot Otel’de gerçekleştirilecek.

Toplantı kapsamında dünyanın ve Türkiye’nin önemli enerji şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri sektördeki 10 yıllık gelişmeyi ele alarak gelecek öngörülerini paylaşacak.

Bu kapsamda OMV CEO’su Dr. Gerhard Roiss, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Socar&Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı’nın katılacağı bir oturum yapılacak.

Toplantının, "Türkiye Enerji Piyasası ve Yatırımlar" başlıklı öğleden sonraki bölümünde de İGDAŞ özelleştirmesi ile ilgilendiklerini açıklanan Suudi Arabistan’ın enerji devi ACWA şirketinin CEO’su Paddy Padmanathan, Zorlu Enerji CEO’su Murat Sungur Bursa, Akkuyu Nükleer Güç Santralı A.Ş Genel Müdürü Alexander Superfin, ENERCO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) Mike Davey ile RESSİAD Başkanı Tolga Bilgin konuşacak.

"Düzenleyici Etki ve Riskler" başlıklı son oturumda ise ODTÜ’den Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, Sabancı Üniversitesi’nden İshak Atiyas, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, Greenpeace;den Uygar Özesmi ile Hexagon;dan Jan Nahum katılacak.

Konferansın ardında akşam enerji sektörün geniş katılımı ile EPDK;nın 10. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu gerçekleştirilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları