loading
close
SON DAKİKALAR

Erbakan’ı Anma Programı

Erbakan’ı Anma Programı
Tarih: 06.03.2012 - 19:25
Kategori: Yerel

Türkiye’nin 27. başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının birinci yılında Sultanbeyli’de anıldı

Eski milletvekilleri Lütfi Doğan ve Temel Karamollaoğlu katılanlara merhum Erbakan’ı ve mücadelesini anlattı. 
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında eski milletvekilleri Lütfi Doğan ve Temel Karamollaoğlu, merhum Erbakan’ı anlattı. 

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen anma program, Abdurrahman Gazi Camii imamının Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Erbakan’ın hayatını özetleyen filmin izlenmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Maddeyle manayı birleştiren ve hikmet esasına dayanan siyasi bir görüşün sahibi, değerli siyaset ve gönül adamı Erbakan Hocamız, bütün dünyanın mazlumları için mücadele etmiş bir liderdi. Bıraktığı fikriyat, her kesim tarafından takdir edildi” dedi ve genç siyasetçilerin ondan çok şey öğrendiğini belirtti. “Takdire şayan fikriyatı, genç nesillere bıraktığı örnek şahsiyeti ve kararlılığı her daim yaşayacaktır. Bizler kendisini hayırla yad edeceğiz. “ diyen Keskin, merhum Erbakan’a Allah’tan rahmet diledi. 

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise “Bu akşam bir araya gelmemize vesile olan ülkemiz tarihinin nadide şahsiyetlerinden, her birimizin üzerinde hakkı olan Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.  Külünk, Erbakan’ın azmin ve inanmışlığın örneği olduğunu söyledi ve “Bireysel hayatında ibadetine bu kadar düşkün bir Müslüman çok zor bulunur. Onun yetiştirdiği bir başbakan ve cumhurbaşkanının olduğu bir ülkede onu rahmetle anıyoruz.” dedi.  

Konuşmacılardan, geçmiş dönemlerde Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü,  belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı 1967 yılından beri tanıdığını söyledi ve “Hocanın geleceğe matuf projeleri canlılığını hala koruyor. Çok zeki ve bilgili bir insandı. Hafızası çok güçlüydü. Başkalarının cesaret edemediği ülkelerle mücadeleye kalkışmasını sağlayan inancıydı. Bu temel inanç onu hayatının sonuna kadar davasına bağlı kıldı.”  dedi. Erbakan’ın siyasetinin ilk yıllarında toplantılarına Müslüman ilim adamlarını anlatarak başladığını söyleyen Karamollaoğlu,  “Bugünkü ilimlerin kurucuları, bu kanunları ilk defa tespit eden Müslümanlardır, nasıl ki onlar geçmişte bugünün ilimlerine öncülük etmişlerse, siz de yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük edebilirsiniz, derdi.” şeklinde konuştu.  

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve milletvekili Lütfi Doğan ise “İslamiyet Allah’ın buyruklarını hakkıyla yerine getirmektir. Hocamızın bunu hakkıyla yerine getirdiğini birçok insan müşahede etmiştir.” diyerek başladı ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı. 

“Hocamız hayal olarak addedilen birçok şeyin temelini attı, birçoğunu da tamamladı.”  diyen Doğan, “O, tüm İslam âlemi için bir çığır açmıştır. Müslümanlar kendi kıymetini, kendi değerini bilir, geçmişte olduğu gibi ilme kıymet verir, çalışır ve zamanını değerlendirirse muvaffak olur, derdi.” şeklinde konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları