loading
close
SON DAKİKALAR

Erbil'lerin sokak adı tartışması!

Erbil'lerin sokak adı tartışması!
Tarih: 12.02.2012 - 20:36
Kategori: Magazin

Şovmen ve sunucu Mehmet Ali Erbil ile sanatçı babası Sadettin Erbil'in isimlerinin Sarıyer'deki 2 ayrı sokağa verilmek istenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi

Baba-oğul Erbiller'in adlarının sokakta yaşatılacak olmasına Sarıyer Belediyesi Meclisi'nin bazı üyeleri ile mahalle sakinleri karşı çıktı. Sokağa şehit, bilim adamı gibi kişilerin adlarını verilmesini isteyenler de sesini yükseltti.

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, babasının vefat edene kadar yaşadığı Yeniköy'deki ''Salkım Küpe'' sokağına adının verilmesi için Sarıyer Belediyesi'ne başvurdu. Bunun üzerine Sarıyer Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü de babasının yanı sıra Yeniköy'de bulunan ''Yunus Sokak''a da Mehmet Ali Erbil'in isminin verilmesini teklif eden dilekçeyi Belediye Başkanı Şükrü Genç'e gönderdi. Genç'in imzalayarak, meclise gönderdiği dilekçeye, AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri itiraz etti.

AK Parti Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halil Canarıkan, son toplantılarında konunun gündemlerine geldiğini belirterek, ''Bize sunulan her iki dilekçenin aynı kalemle yazıldığını fark ettik. Daha sonra incelediğimizde imzaların da aynı el ve kalemle atıldığını düşündük. Bundan dolayı parti grubumuzda acaba bir sahtekarlık var mı düşüncesi oluştu'' dedi.

Bu şüpheden dolayı ret kararı verdiklerini söyleyen Canarıkan, ''Toplumumuza örnek olduğu tartışılan biri yerine, şehitlerimizden birinin adının verilmesi daha doğru olur. Ayrıca çok sayıda yazarımız, şairimiz ve bilim adamımız var onların adı verilebilir. Bu talebin Erbil'den geldiğini düşünmüyorum. Umarım bu konuda bir açıklama yapar'' diye konuştu.

MHP Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel de Yeniköy'de iki sokağa Mehmet Ali Erbil ve babası Sadettin Erbil'in adının verilmesini son derece yanlış ve gereksiz bulduğunu belirterek, ''Sadettin Erbil iyi bir tiyatrocu ve sinemacı olabilir ama oğlu Sarıyer ve Sarıyerlilere hiç bir katkısı olmayan, iz bırakmamış topluma örnek olamamış birisi'' dedi.

Yüksel, Erbil'in ''Canlı yayınlarda belli kesimlerin inançlarıyla dalga geçen, sürekli kumar ve çapkınlıklarıyla anılan bir isim olarak tanındığını'' savunarak, ''Sarıyer'de 38 tane şehidimiz varken, bu ismin gündeme gelmesi düşündürücü. Şehit aileleri oğullarının isimlerinin bir sokağa verilmesi hususunda aylarca bekletilirken, bu davranış onları da üzecektir. Eğer Mehmet Ali ve babasının ismi bu sokaklara verilirse Sarıyerliler 'Annesini unutmuşsunuz onun da adını bir sokağa verseydiniz' diye meclisle dalga geçerler'' şeklinde konuştu.

Sokak sakinleri de Mehmet Ali Erbil ve babasının isminin sokaklarına verilmesinden rahatsız oldu. Salkım Küpe Sokağında oturan Ceyhun Büyük, ilçenin bu kadar sorunu varken, Erbil'in isminin belediye meclisinde görüşülmesine anlam veremediğini söyleyerek, ''Erbil iyi bir şovmen olabilir ama isminin sokağımıza verilmesini istemiyorum ve doğru bulmuyorum'' diye konuştu.
Yeniköy'de oturan taksici Taşkın Çalışkan da ''Eğer bu sokağa bir isim verilecekse, bu bir şehidimizin ismi olmalıdır'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları