loading
close
SON DAKİKALAR

Erdal İnönü ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı

Erdal İnönü ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı
Tarih: 31.10.2018 - 15:55
Kategori: Yaşam

Eski Başbakan Yardımcısı ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 11. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Erdal İnönü için ölümünün 11. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene; Erdal İnönü’nün yeğeni Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri ile İnönü ailesi ve sevenleri katıldı. 

Törende kısa bir konuşma yapan Hayri İnönü, “Aileyi temsilen buradayım. Amcamı anlatmaya gerek yok. Çok akıll ve çok hazır cevap bir insandı. Bir de Erdal İnönü hayatının sonuna kadar politikacı olarak kalmadı. Belli zaman sonra üniversiteye gidip ders vermeye başladı. Gülümseme ile anılan biriydi. Şimdi kalplerimizde yaşıyor ve onu çok özlüyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, “Bir siyasetçi olarak Erdal İnönü’nün benim için apayrı bir yeri var. Çünkü Erdal İnönü, genel başkanlarımız içinde sıklıkla aklıma gelenlerden. O zekayı, o erdemi, bilim insanı olmanın erdemini siyasete nasıl yansıttığını ve daha birçok sorunla karşılaştığımda 'bu işin içinden nasıl çıkacağım? diye düşündüğümde aklıma hep Erdal İnönü gelir" diye konuştu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları