loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan açıkladı: Memur maaş düzenlemesi Meclis'e geliyor

Erdoğan açıkladı: Memur maaş düzenlemesi Meclis'e geliyor
Tarih: 29.06.2023 - 18:23
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi.

Erdoğan yerel seçimlere ilişkin de teşkilatlarına seslenerek, "Hiçbirimizin zafer sarhoşluğuna kapılma hakkı yok. Yerel seçimler 30 yıl önceki seçimlerdeki gibi belediyecilikte yeni bir milat olacak. 94 ruhunu büyüterek fethet devrine son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İsveç’in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde bugün Kuran yakılmasının ardından, dini metinlerin ateşe verilmesi ve tahrip edilmesine tepki gösterdi. "Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz" diyen Erdoğan, Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlarıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında teşkilatlarına yerel seçim mesajı da verdi.

AKP İstanbul Teşkilatı ile Bayramlaşma etkinliğine video mesaj gönderen Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

İslam ve insanlık düşmanları bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız kuranı kerime yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar, fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak tahrik ve tehdit siyasetine kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlarıyla kararlılıkla mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin, düşünce hürriyet olmadığını batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.

Kardeşlerim dili rengi kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı yardımlaşmanın paylaşmanın timsalidir. Bayram, aşımızı ekmeğimizi sofralarımızı kardeşlerimizle paylaşmaktır. Bayram komşumuzu akrabamızı ve yardıma muhtaç olanı gözetmektir. Hamdolsun her bayramda yediden 77’ye milletimizin tamamının bir kardeşlik seferberliğine çıktığını görüyoruz.

Özellikle rekabet seviyesi oldukça yüksek seçimler sonrasında Kurban Bayramının halkımızın farklı kesimler arasında samimi bir kucaklaşmaya vesile olmasını diliyorum. Bayramları ruhuna özüne ve manasına uygun olarak en güzel şekilde ihya etmeye çalışan İstanbul teşkilatımızı ayrıca kutluyorum. Bencilliğin tüm dünyada bir veba gibi yayılıp özendirildiği günlerde bayramlar temsil ettiği değerlerle bize asıl varoluş gayemizi hatırlatıyor. Bayram vesilesiyle bir kez daha geride bırakacağımız en büyük mirasın mal mülk değil ülkeye millete ümmete ve tüm insanlığa kazandırdığınız eserler olduğunun şuuruna varıyoruz.

Bayram günleri özellikle depremzedelerimizle dayanışmamızı göstermek, yaralarımızı sarmak için eşsiz fırsatlardır. Hep beraber bu fırsatı değerlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sevdiklerini kaybetmenin acısıyla yürekleri yanan kardeşlerimize de yalnız olmadıklarını özellikle bu günlerde daha fazla hissettirmeliyiz. Bu anlayışla belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla depremzedelerimizin yanındayız. Bir sonraki bayramı afetzede kardeşlerimizin yeni yuvalarının sıcaklığında geçirmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Toplam 6590 bin derem konutundan 319 binin inşasını ilk bir sene içerisinde bitirerek inşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin geride bırakılması sonrasında hemen kollar sıvadık. Kendi alanında yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kabine kurduk. Meclisteki ve genel merkezimizdeki görevlendirmeleri neticelendirdik. Birer hafta arayla üst üste yaptığımız iki kabine toplantısında önümüzdeki dönemde atacağımız adımları belirledik.

Birileri parti için koltuk kavgasından haftalardır başlarını kaldıramazken biz meydanlarda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Çiftçilerimizden asgari ücretle çalışanlara, toplumumuzun farklı kesimlerinde çalışanlara yönelik müjdelerimizi açıkladık. Emeklilerimizin maaş ve ikramiye ödemelerini bayram öncesinde yaparak hayır dualarını aldık. Konut kiralarının da üst sınır uygulamasını bu sene de devam ettiriyoruz.

Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclis’imizin takdirine sunacağız. Böylece seçimlerde milletimize verdiğimiz bir sözü daha  gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşayacağız.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle milletimiz bize partimize ve ittifakımıza olan güvenini göstermiştir. Kendisinin ve evlatlarının geleceğini bizde gördüğünü bir kez daha ifade etmiştir. Bu vesile ile seçim maratonundaki gayretleriniz dolayısıyla her birinizi, tüm İstanbul teşkilatımızı 81 vilayetimizin tamamındaki dava arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum.

"Üzücü olan muhalefet cenahında hatalardan ders çıkartma gibi bir niyetin olmayışı"
Muhalefet cephesinde seçimlerden bu yana yaşananlar karşımızdakilerin çaplarını ve ufuklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bunların ülkeyi yönetebilecek kadrolarının da kapasitelerinin olmadığı da anlaşılmıştır. Bunların tek gündem maddelerinin koltuklarını korumak siyasi ömürlerini biraz daha uzatmak olduğu görülmüştür. Daha da üzücü tarafı muhalefet cenahında hatalardan ders çıkartma gibi bir niyetin olmayışıdır. Seçim yenilgisinin faturası depremzedelerimiz ve köylülerimiz başta olmak üzere halen seçmene kesiliyor. Ülke ve millet düşmanlarıyla araya mesafe koyma noktasında hiçbir irade sergilenmiyor. Bölücü terör örgütü ele başını öven provokatörlere sahip çıkılmasından yalan ve iftira siyasetinde ısrar edilmesine kadar aynı alışkanlıklar devam ettiriliyor. Muhalefetin uğraştığı konulara baktığımızda sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkında varıyoruz. Yani bu ülkede ne yapılacaksa yine bizler yapacağız AK Parti ve cumhur ittifakı olarak yine bizler gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme görevi yine bizlerin omuzlarındadır.

Hangi siyasi partiye oy verirse versin 85 milyon umudunu bize bağlamıştır. Enflasyondan vatandaşın lokmasına el uzatan aç gözlülere kadar nerede bir sorun varsa çözümün adresi biziz.40 yıldır milletin kanını emen terör belasını bitirecek iradenin sahibi biziz. 85 milyonun kardeşliğinin birlik ve beraberliğinin teminatı biziz. Ekonomiden savunma sanayiine turizmden eğitime sağlığa tarıma kadar her alanda ülkemizi şahlandıracak kadro, azim bizdedir.

"İstanbul'da kapısı çalınmadık, kalbi fethedilmedik kimseyi bırakmayacağız"
"Hiçbirimizin zafer sarhoşluğuna kapılma hakkı yok. Tepeden bakma bizim partimizde yer bulamaz. Bize yakışan tevazudur. Anlayıştır, hoşgörüdür. 21 yıllık tecrübeyi ilk günkü heyecanla birleştirerek hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Bize bir adım atana biz koşarak gideceğiz. İstanbul'da kapısı çalınmadık, kalbi fethedilmedik kimseyi bırakmayacağız.

Buradaki eksiklikleri gidermemiz lazım. Ülkemizin aydınlık geleceği için hep birlikte daha çok çalışacağız. Mahalli seçimlere sizden daha sıkı hazırlanmanızı bekliyorum. Bilhassa İstanbul'u esir alanların verdiği zararları gördükçe içimiz kan ağlıyor. Muhalefetin yönettiği diğer il ve ilçeler de aynı şekilde kan kaybediyor. Vatandaşımız da bu kötü gidişatı görmekte. Yerel seçimler 30 yıl önceki seçimlerdeki gibi belediyecilikte yeni bir milat olacak. 94 ruhunu büyüterek fethet devrine son vereceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana başta olmak üzere hizmetsizlik girdabındaki illeri hizmetle tanıştıracağız. AK Parti İstanbul teşkilatındaki arkadaşlarıma güveniyorum. Rabbim yolumuzu açık etsin diyorum. Kutsal topraklardaki kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum"

Kaynak : Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları