loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan açıkladı; sağlık çalışanlarına müjde

Erdoğan açıkladı; sağlık çalışanlarına müjde
Tarih: 14.03.2022 - 17:51
Kategori: Sağlık, Yaşam

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, Ülkemizi, küresel sağlık sistemi içinde mümkün olan en iyi yere getirmek istiyoruz. Bir süredir beklentileri mümkün olan en üst düzeyde karşılayacak bir paketin hazırladık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldı.

ERDOĞAN'dan SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu paketin ana hatlarına ilişkin şu bilgileri verdi: "İlk müjdemiz, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili sıkıntıları, kati olarak çözecek bir düzenlemeyle ilgilidir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu, CMK kapsamında kataloğa dâhil ediliyor. Böylece bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, uygulayıcı hâkim ve savcılar bakımından görünür hâle getiriliyor. Bu düzenlemeyle kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi suçuna verilen ceza, sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda artırılıyor.

İkinci müjde olarak sağlık çalışanlarıyla ilgili bir Mesleki Sorumluluk Kurulu oluşturuyoruz. Tüm sağlık mensuplarının, mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları, muayene, teşhis, tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun iznine bağlı olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları ile devlet üniversitelerinde görev yapan sağlık personeline bu kapsamdaki uygulamaları nedeniyle idare tarafından ödenen tazminatın rücu ettirilip ettirilemeyeceğine de bu kurul karar verecek. Rücu da ancak kasıt durumunda yapılabilecek. Mesleki sorumluluk kurulu kararlarından dolayı idari ve mali açıdan mesul tutulamayacak. Böylece sağlık çalışanlarının bu iki önemli sorununu kökten çözüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü müjdenin sağlık çalışanlarının ücret düzenlemesiyle ilgili olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağladıklarını aktardı. Bu kapsamda yapılacaklara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Öncelikle sağlık personelinin sabit ek ödemeleri, merkezî yönetim bütçesine alınarak, aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecektir. Bu uygulama, üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecektir. Merkezî yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır."

Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yapılan iyileştirmenin emekliliklerine de yansıyacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hekimlerimizin bordroya tabi ücretleri emekli olduktan sonraki maaş kayıplarını da telafi edecek şekilde düzenlenecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışma yapılırken hekim emeklilerinin maaşlarının da yeniden ele alınacağını belirtti.

Beşinci müjdenin ise aile hekimleri ile ilgili olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıl önce hükûmete geldiklerinde Türkiye'yi eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet üzerinde yükselteceklerini vaat ettiklerini hatırlattı.

Geriye dönüp bakıldığında eser ve hizmet siyasetiyle bu başlıklar başta olmak üzere her konuda tarihÎ reformlara imza attıklarının görüldüğünü bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, her geçen gün hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca müjdeleri maddeler halinde paylaştı;

Cumhurbaşkanımız Açıkladı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 1. MÜJDE Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu, CMK kapsamında kataloğa dâhil ediliyor.
 
Cumhurbaşkanımız Açıkladı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 2. MÜJDE Meslek icrası kapsamında ceza soruşturması açılabilmesi oluşturulacak Mesleki Sorumluluk Kurulunun iznine bağlı olacak. Tazminatın rücu ettirilip ettirilemeyeceğine kurul karar verecek. Rücu kasıt durumunda yapılabilecek.
 
Cumhurbaşkanımız Açıkladı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 3. MÜJDE Sabit ek ödemeler merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklar tek bordro ile ödenecek. Döner sermaye dağıtım sistemi, ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecek. Döner sermayeden alınan ek ödeme artacak.

Cumhurbaşkanımız Açıkladı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 4. MÜJDE Ücretlerde yapılan iyileştirme emekliliğe de yansıyacak. Hekimlerimizin bordroya tabi ücretleri, emekli olduktan sonraki maaş kayıplarını da telafi edilecek şekilde düzenlenecek.

Hemşireler başta olmak üzere, lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3 bin 600 ek gösterge kapsamına alınacağı da tekrar hatırlanmalı. Bu çalışma yapılırken hekim emeklilerinin maaşları da yeniden ele alınacak.

Cumhurbaşkanımız Açıkladı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5. MÜJDE Beşinci müjde aile hekimlerimize: Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde artış yapılacak. Yeni düzenlemelerin hekimlerimiz ile tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları