loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan ailesinin acı günü

Erdoğan ailesinin acı günü
Tarih: 12.02.2012 - 20:42
Kategori: Gündem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için yarın Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazı dolayısıyla, bazı yolların kademeli olarak trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Tenzile Erdoğan Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet’te toprağa verilecek. Cenaze töreni nedeniyle devletin zirvesi tüm programlarını iptal etti

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan hayatını kaybetti. 88 yaşındaki Tenzile Erdoğan 30 Eylül 2011’de akut karın ağrısı ve yüksek ateş sebebi ile Koşuyolu’ndaki Medipol Hastanesine getirilmiş, geçirdiği ameliyat sonrası 5 gün yoğun bakıma alınmış, sağlık durumunun iyileşmesi üzerine de 6 Ekim’de normal servise çıkarılmıştı. Ancak dün ani gelişen dolaşım bozukluğu sebebiyle yeniden yoğun bakıma alınan Tenzile Erdoğan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Suriye sınırına gitme hazırlığında olan Başbakan Erdoğan ise acı haberi duyar duymaz soluğu İstanbul’da aldı. Sabah saatlerinde Koşuyolu Medipol Hastanesine giden başbakan Erdoğan ve ailesi yaklaşık iki saat burada kaldı. Rize’den gelen yakın akrabaları, iş ve siyaset dünyasından isimlerin taziyelerini kabul etti. 

Erdoğan’ın anne acısını duyup hastaneye koşan isimler arasında Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avcı Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Tarım Bakanı Mehdi Eker. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Koyuncu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu vardı.

Taziyeleri kabul etti 

Taziyeleri kabul ettikten sonra öğle saatlerinde hastaneden ayrılan Başbakan Erdoğan cenaze arabasına konvoyu ile eşlik ederek Üsküdar Kısıklı’daki evine geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında eve giren Başbakan Erdoğan yaklaşık 45 dakika sonra konutundan ayrıldı ve öğle namazı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine gitti. Erdoğan Cuma namazı sonrasında ise annesi Tenzile Erdoğan’ın yarın Fatih Camii’nde kılınacak olan cenaze töreni ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki defin işlemleri için de kurmayları ile kısa süreli bir konuşma yaptı. Oldukça üzgün ve düşünceli olduğu gözlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dinlenmek için saat 15:00 sularında Kısıklı’daki evine geldi. Tekrar evinde taziyeleri kabul etmeye başlayan Başbakan Erdoğan’a başsağlığı dilemek için Fatih Terim, Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in de aralarında bulunduğu ziyaretçiler, Başbakan Erdoğan’ın evine gelişinin ardından taziye ziyareti için kabul edildi. Başbakan Erdoğan ve ailesi için evinin önünde olası herhangi bir sağlık sorununa yönelik bir ambulans bekletiliyor.

Safrakesi değil dolaşım yetmezliği 

Tenzile Erdoğan, 30 Eylül 2011 Cuma akşamı karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti nedeniyle başvurduğu İstanbul Medipol Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, kendisine safra kesesi kangreni tanısı konulmuştu. Erdoğan’a 1 Ekim 2011 tarihinde hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti.

Erdoğan annesinin cenazesini hastaneden aldı

Başbakan Erdoğan, ameliyat olan annesini bırakıp gittiği Güney Afrika ziyareti dönüşünde bir istekte bulunmuştu. Erdoğan, “Annem dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti. Başbakan en son önceki akşam annesini ziyaret etti. Ameliyat sonrasında yoğun bakımda klinik tablosu düzelen Tenzile Erdoğan, tamamen iyileşmiş olarak servise alınmış durumdaydı. Ancak dün sabah 07.30’da serviste, ani dolaşım yetmezliği tablosunun gelişmesi üzerine hemen müdahale edildi. Daha sonra ise durumu Başbakan Erdoğan’a bildirildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 9:15’te hayatını kaybetti.

‘Cennet anaların ayağı altında’ 

Tenzile Erdoğan 12 Haziran genel seçimlerinde torunu Bilal’in eşliğinde oy kullanmış yorumunu soran gazetecilere, “Hayırlısı olsun” diye konuşmuştu. Mütevazı kimliğiyle tanınan Tenzile Erdoğan, babaocağı Güneysu’da Atasay Kuyumculuk tarafından yaptırılan ve adının verildiği hastaneyle ilgili olarak “Buna ne gerek var?” demişti. Başbakan Erdoğan da yakın çevresinde annesine olan düşkünlüğüyle biliniyor. Annesini her fırsatta ziyaret eden ve “Anacığım” diye hitap eden Başbakan Erdoğan, annesiyle 8 Mayıs’taki Anneler gününde objektiflere poz vermişti. Başbakan Tayyip Erdoğan Anneler Günü’nde, annesinin elini öpmüş ve bir demet çiçek sunarak, “Cennet annelerin ayakları altında, babaların ayakları altında değil. Bu bakımdan annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor ama bazen zorluyorum. Böyle de bir durumumuz var ” demişti.

Erdoğan hazırlıkları bizzat denetledi 

Başbakan Erdoğan, annesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı’nda kurmaylarıyla bir toplantı yaptı. Cenaze namazının kılınacağı Fatih Cami’nde ise hazırlıklar gün boyu sürdü. Fatih Belediyesi yetkilileri devam eden yol yapım ve yenileme çalışmasına hız verildi. İlk olarak Fatih Belediyesi cami girişindeki devam eden yol çalışmasını hızlandırdı. Belediye çalışanı işçiler, caminin içi ve çevresinde temizlik çalışması başlattı. Cenaze törenine yoğun katılım beklenmesi nedeniyle yeşillik alandaki demir korkuluklar kaynak makinesiyle kesildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir çalışmaları yerinde inceledi. Demir, “Muhtemelen cenaze çok kalabalık olacak. Yeşil alana da taşacağını düşünüyoruz. Demir parmakları da kesiyoruz, insanların rahatlıkla namazını kılıp dışarı çıkmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Öte yandan, polis müdürleri de alınacak güvenlik önlemleri kapsamında gerekli incelemeleri başlattı. Güvenlik güçleri, cenaze törenin güvenlik açısından sorunsuz geçmesi için her ayrıntıyı değerlendirdi.

Liderler taziye mesajı gönderdi

ANKARA - Tenzile Erdoğan’ın vefatı siyaset dünyasında da üzüntü yarattı. Siyasi parti genel başkanları Başbakan Erdoğan’a taziye mesajları gönderdiler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tenzile Erdoğan’ın vefatına ilişkin haberi alınca, İstanbul’da bulunan Başbakan Erdoğan’ı telefonla aradı. Başsağlığı dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, bugün düzenlenecek cenaze törenine katılacağını da Erdoğan’a bildirdi.

Annesinin ameliyatı sonrasında telefon ederek Başbakan’a “geçmiş olsun” dileklerini ileten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün Erdoğan’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. CHP liderinin yanısıra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da telefonla aradığı Başbakan’a taziyelerini iletti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdi. Saadet Partisi, BBP, DSP liderleri de Tenzile Erdoğan için taziye mesajları yayınladı.

AK Parti grubu otobüs kaldırıyor

Başbakan Erdoğan’ın bugün İstanbul’da gerçekleştirilecek cenaze töreni için AK Parti Meclis grubu da, Ankara’da bulunan ve cenazeye katılmak isteyen milletvekilleri için otobüs organizasyonu yaptı. AK Parti grup yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, cenazeye katılmak isteyen milletvekilleri için bu sabah TBMM’den iki otobüs kaldırılacak.

‘Çelenk yerine bağış yapın’

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, şu açıklama yapıldı: “Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunmaları önemle rica olunur.

Papandreu ve Aliyev aradı

Başbakan Erdoğan’ı Azerbaycan devlet Başkanı İlham Aliyev, Yunanistan Başbakanı Papandreu, Irak bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani telefonla arayarak taziyelerini bildirdi.

ITC (Irak Türkmen Cephesi) Türkiye Temsilciliği de Başbakan Erdoğan ve ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Tenzile Erdoğan’nın vefatı dolayısıyla Başbakan Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdi. Küçük mesajında, Başbakan Erdoğan’ın annesinin vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, Erdoğan ve kederli ailesine başsağlığı diledi. Küçük, eşi Gülin Küçük ile birlikte, cenaze törenine katılacaklarını da belirtti.

Erdoğan’a mesaj yağdı

Başbakan Erdoğan’a iş, sanat ve spor dünyasından da başsağlığı mesajları yağdı. Başta dört büyük kulüp olmak üzere tüm kulüpler Erdoğan’a taziye mesajları gönderdi. Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören ise başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatı beni, ailemi ve camiamızı derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi hedefinde büyük işler başaran, son yılların en büyük ekonomik yükselişinin mimarı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bizlere armağan eden, vefakar annelerimizden Tenzile Erdoğan’a Allah’tan rahmet, Erdoğan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.”

FATİH’TEKİ CENAZE TÖRENİ İÇİN BAZI YOLLAR, KADEMELİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için yarın Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazı dolayısıyla, bazı yolların kademeli olarak trafiğe kapatılacağını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "08 Aralık 2011 Cumartesi günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat etmesinden dolayı Fatih Camii’nde yapılacak olan cenaze törenine yoğun katılım olacağından Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar cenaze töreni bitimine kadar kademeli olarak trafiğe kapatılacaktır."

Memleketi Güneysu’da hüzün var

BAŞBAKAN Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat ettiği haberi, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’nde de büyük üzüntüye neden oldu. Haberi alan Erdoğan’ın çok sayıda akrabası, cenaze törene için İstanbul’a doğru yola çıktı, komşuları ise çok üzüntülü olduklarını dile getirdi. Komşulardan Fatma Karslı, Tenzile Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve anne tarafından yakın akrabası olduğunu belirterek, ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Karslı, “Çok üzgünüz. Bütün akrabalarına başsağlığı diliyorum. Benim 3 oğlum var. Bir de Tayyip, 4 oğlum var. Tenzile’ yi çok severdim. Bir ay önce görüşmüştük. Keşke cenazesine gidebilseydim” dedi. Komşuları Saniye, Hatice ve Neriman Karslı da, Tenzile Erdoğan’ın vefat haberine çok üzüldüklerini belirterek, çok sevdikleri bir arkadaşı, komşuyu kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

Brezilyalı konuktan evde taziye ziyareti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün resmi konuğu olarak Türkiye’ye gelen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, Ankara’daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul’a geçti. Roussef, İstanbul’da ilk olarak Başbakan Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutuna giderek, annesinin vefatı nedeniyle taziyelerini iletti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “mihmandar bakan” sıfatıyla hazır bulunduğu ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü. Raussef’in normal koşullarda Erdoğan ile bugün çalışma yemeğinde biraraya gelmesi planlanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın bu sabah vefat etmesi nedeniyle söz konusu çalışma yemeği iptal edilmişti.

Dünya liderlerinden başsağlığı mesajları

BAŞBAKAN Erdoğan’ın annesinin vefatı nedeniyle dünya liderleri arayarak taziyelerini iletti. ABD Başkanı Barack Obama, telefonla aradığı Erdoğan’a, annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat etmesinden dolayı üzüntülerini iletti. Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Erdoğan’ı arayarak üzüntülerini paylaştı. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov de Erdoğan’ı telefonla aradı ve taziyelerini bildirdi. Son dönemde ilişkilerde kriz yaşanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da Erdoğan’ı arayarak başsağlığı diledi. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın Başbakanı Yorgo Papandreu da Erdoğan’ı aradı. Filistin Devlet Başkanı Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve K. Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin de Erdoğan’ı arayıp başsağlığı dilediği bildirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakanı İrsen Küçük de Erdoğan’a başsağlığı diledi.

Vefat partilerde de büyük üzüntü yarattı

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatı siyaset dünyasında da büyük üzüntü yarattı. Annesinin ameliyatı sonrasında telefon ederek Başbakan’a “geçmiş olsun” dileklerini ileten CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. CHP’nin Abant’taki kampında olan Kılıçdaroğlu’nu, cenaze töreninde Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın temsil edeceği belirtildi. MHP lideri Bahçeli de Başbakan Erdoğan ve ailesine başsağlığı diledi. Cenaze törenine MHP adına Grup Başkanvekili Mehmet Şandır başkanlığındaki heyet katılacak. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Başbakan Erdoğan’a başsağlığı diledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları