loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu; Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız!

Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu; Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız!
Tarih: 21.06.2023 - 12:30
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan; '400 lira olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız.'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında konuştu;

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı’nın, darbe ürünü bir anayasa üzerinde yükselmesi mümkün değildir. Farklı siyasi gelenekten gelen 15 siyasi partinin yer aldığı 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, bunu yapabilecek temsil kabiliyetine haizdir. Bu yönüyle yeni Meclisimiz Türkiye Yüzyılı’nın kurucusu, mimarı ve mihmandarı olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

İlk kabine toplantısı sonrasında başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmelerinin dün uzlaşmayla neticelendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 yılının ikinci yarısında brüt asgari ücret tutarını 13 bin 414 liraya, net asgari ücret tutarını ise 11 bin 402 liraya yükselttik. Bu artışla yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde, refah payını da içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre ise asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış olduk. Son rakamla birlikte asgari ücret, 2002 yılına göre ise reel olarak yaklaşık yüzde 312 artış göstermiştir” açıklamasında bulundu.

“Ayrıca 400 lira olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanun teklifini, inşallah, arkadaşlarımız en kısa sürede Meclisin kararına sunacaktır. Kurban Bayramı arifesinde, çalışanlarımıza ikinci bir bayram sevinci yaşatacağına inandığım, yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na, işçi ve işveren taraflarına bu süreçteki çabaları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DEPREMLERİN YARALARINI SARARKEN ENFLASYONLA MÜCADELE KONUSUNDA KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ”

Seçim döneminde açıkladıkları memur maaşlarıyla ilgili verdikleri sözleri de yerine getireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamımın hak ettiği payı almasını temin edeceğiz. Ekonomi yönetimimize bu noktada çok ağır sorumluluklar yükledik. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik; güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey’in riyasetinde, tüm üyelerin katılımıyla, Ekonomi Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını yaptı.”

Türk ekonomisini yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmekte kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşımızın aşını, işini, ekmeğini koruması ve büyütmesi bu dönemde de önceliklerimizin başındadır. Uzun mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızdan geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz. Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizi, ruhunu darbecilerin üflediği mevcut anayasasından kurtarmayı da ekonomideki mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın, darbe ürünü bir anayasa üzerinde yükselmesi mümkün değildir. Farklı siyasi gelenekten gelen 15 siyasi partinin yer aldığı 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu yapabilecek temsil kabiliyetine haizdir. Bu yönüyle yeni Meclisimiz Türkiye Yüzyılı’nın kurucusu, mimarı ve mihmandarı olacaktır.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları