loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Amerika'ya gidiyor

Erdoğan Amerika'ya gidiyor
Tarih: 17.09.2022 - 09:49
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ni takiben, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri’ne hareket etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada;

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ni takiben, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri’ne hareket edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “İç İçe Geçmiş Sınamalara Dönüştürücü Çözümler için Dönüm Noktası” temasıyla gerçekleştirilecek 77’nci Genel Kurulun ilk günü olan 20 Eylül 2022 tarihinde katılımcılara hitap edecekler ve Genel Sekreter António Guterres’le görüşme gerçekleştireceklerdir. Ayrıca çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili temaslarda bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 17-22 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirecekleri ziyaret vesilesiyle, ABD’de yerleşik Türk sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Musevi kuruluş temsilcilerini kabul etmeleri ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından ABD iş dünyasının temsilcilerinin iştirakiyle düzenlenecek etkinliğe katılmaları da öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları