loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Ankara Mamak'ta konuştu; Şimdi şunu çok iyi bilmenizi isterim. Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa, bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir!

Erdoğan, Ankara Mamak'ta konuştu; Şimdi şunu çok iyi bilmenizi isterim. Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa, bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir!
Tarih: 19.03.2024 - 14:08
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’ta toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan; 'trafik başta olmak üzere şehrin sorunlarının kördüğüm haline gelmemesi için 31 Mart seçimlerinin büyük bir fırsat' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Mamak’ta toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Mamak’ın eski görünümünden kurtulması ve bir daha geriye düşmemesi için her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Böylece Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara’daki sembollerinden biri hâline dönüştü” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’ta toplu açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye'nin, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu günlerden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamaklıların yardımseverlikleriyle, diğerkâmlıklarıyla örnek olmaya devam edeceklerine inandığını söyledi.

“HANGİ KÖKENE, SİYASİ GÖRÜŞE MENSUP OLURSA OLSUN HER VATANDAŞIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

Mamak'ta tamamlanan eser, yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Yatırımların açılışına geçmeden önce Mamak'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Bilindiği gibi 14-28 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birini yaptık. Mamak, Cumhurbaşkanı seçiminde şahsıma yüzde 49 oy oranıyla destek verdi. Buradan bize destek olan, şahsımıza teveccüh gösteren tüm Mamaklı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz, Mamak'tan aslında daha yüksek oy bekliyorduk. Demek ki mesajlarımızı Mamak halkına ulaştırma noktasında eksiklerimiz oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu burada özellikle ifade etmek isterim, hangi kökene, meşrebe, fikre, siyasi görüşe mensup olursa olsun her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır. Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete atmak yoktur. Biz, eksik varsa kendimizde arar, hata varsa yine kendimize bakarız. Muhalefet cenahı ise bırakın kazandıkları bir seçimi, yenildikleri seçim sonrasında bile kendilerini sorgulamaz, hesaba çekmezler. Her zaman bir günah keçisi bulup, hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ederler. Mayıs seçimlerinden sonra da yine aynısını yaptılar. Suçu vatandaşa ve CHP adayı zata yıkıp, kendilerini temize çıkardılar. Ne oldu altılı masa? Şu anda altılı masadan ortada kimse kaldı mı? Hani liderler? Meclise girebildiler mi? Ama biz yine Meclisteyiz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak'ın 31 Mart'ta destan yazacağına inandığını belirterek, "Biz, kazanmış olmamıza rağmen bu seçimde aldığımız oyu yeterli görmüyoruz. Sandık sonucunu, daha fazla insanımıza ulaşmamız gerektiği şeklinde okuyoruz. Önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde inşallah bunu yapacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'ta Mamaklılarla el ele verip, eser ve hizmet siyasetini zirveye çıkartacaklarını vurgulayarak, "Rabb'im şimdiden sizlerden razı olsun diyorum. Ankara bizim, hepimizin. Yeniden Ankara" dedi.

40'tan fazla vilayetin Ankara'ya giriş kapısı Mamak'ın, Ankara'nın nüfus açısından dördüncü büyük ilçesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı resmî rakamlara göre açılış alanında 35 bin kişinin olduğunu aktardı.

“İLÇEMİZ, ANKARA'DA BİR BAŞARI HİKÂYESİ OLARAK KENDİNDEN SÖZ ETTİRİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Amasız ve şartsız, dün olduğu gibi bugün, yarın ve daima. Ne diyorlar? 'Milliyetçi olup demlemek yok' Demlemek, bizim Rize çayından olur. Mamak'ın eski hâlini hepimiz hatırlıyoruz. Daha önce Mamak deyince akla ilk gecekondular gelirdi, çarpık yapılaşma gelirdi, yokluk ve yoksulluk gelirdi. Biz, hem belediye hizmetleri hem de hükûmet yatırımlarıyla ilçemize yakışmayan bu tabloya son verdik. Mamak'ın eski görünümünden kurtulması ve bir daha geriye düşmemesi için her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Böylece Mamak, hizmet ve eser siyasetimizin Ankara'daki sembollerinden biri hâline dönüştü.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık büyüyecek yeri kalmamış ve bunun yol açtığı sorunların altında ezilen kimi ilçelere göre Mamak hâlâ potansiyeli yüksek yerlerin başında geliyor. Her ne kadar biraz geriden gelmiş olsa da Mamak bu yarışta giderek öne geçen bir ilçemiz hâline gelmiştir. Modern binalarıyla, yeşil alanlarıyla, spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle ilçemiz göz dolduruyor. Özellikle belediye yatırımlarında ilçemiz, Ankara'da bir başarı hikâyesi olarak kendinden söz ettiriyor."

Bu eser ve hizmet zincirine yeni halkalar ekleyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak Belediyesinin ilçeye kazandırdığı 52 kalem yatırımı Mamaklıların hizmetine vereceklerini söyledi.

Bu projeler arasında, havuzlar, millet kıraathaneleri, bahçeler, kapalı pazar yerleri, kütüphaneler, anaokulları, müzeler, gençlik merkezlerinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye yatırımlarıyla birlikte, bakanlıkların yaptığı eserleri de bugün resmen hizmete aldıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanlıklarımız tarafından ilçemize kazandırılan sağlıkta 256 yataklı Mamak Devlet Hastanesi ve Başak Halk Sağlığı Merkezi'ni, TOKİ tarafından Diriliş ve Dutluk'ta inşa edilen toplam bin konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Tuzluçayır ve Kartaltepe Polis Merkezlerini, Zirvekent Jandarma Merkezi'ni, Göç İdaresi Başkanlığına ait çeşitli binaları bugün resmen sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz" dedi.

Mamak Belediyesi ve diğer kurumları tebrik eden, eserlerin inşasında emeği geçenleri kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 31 Mart'tan sonra sizlerin de güçlü desteğiyle bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Ben, Mamak'ın tavrının gerçek belediyecilikten yana olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. ​​​​​​​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaseti bir bayrak yarışı olarak gördüklerini ifade etti.

Bu seçimlerde Mamak'ta bayrak değişimine gittiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıldır görevini sürdüren Murat Köse'nin yerine Asım Balcı'yı belediye başkanlığına aday gösterdiklerini söyledi.

Köse'ye, ilçeye hizmetleri dolayısıyla teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisiyle olan yol ve dava arkadaşlığımızı inşallah başka alanlarda devam ettireceğiz. Asım Balcı kardeşimin sizlerin de takdiriyle Mamak'ta hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak her an Asım kardeşimin yanında olacağım. Turgut kardeşimin yanında olacağım. Onlarla beraber bu yolculuğa devam edeceğiz" diye konuştu.

“NEREDE BİR SORUN VARSA ONU ÇÖZMENİN GAYRETİNDE OLDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık çeyrek asırdır Mamak'ın hizmetkârı olduklarını, bugüne kadar sadece eser siyaseti yaptıklarını dile getirdi.

İlçeye hizmet ederken kimsenin kökenine ve mezhebine bakmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa elinden tutmanın, nerede bir sorun varsa onu çözmenin gayretinde olduk. Mamak'taki mahallelerimizin hepsi, siyasi tercihlerinden bağımsız olarak aynı standartta hizmet aldı. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapısını hiç kimseye kapatmadık. 'Şu partiye oy verenler belediyenin kapısından giremez' diyen ırkçı, faşist zihniyetten asla olmadık. Teröre ve şiddete bulaşmadığı, bu millete ihanet etmediği sürece hangi partiye oy verirse versin, herkesi bağrımıza bastık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak, 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart öncesinde de siyasi rekabeti, siyasi husumete dönüştürmeye çalışanlar var. Tek parti zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan CHP yönetimi, ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte yine kendi kötü geçmişiyle yarışıyor. Bunlar lafa gelince sağda, solda sürekli ahkâm keserler ama insanlarımızı, kökenleri, kılık kıyafetleri üzerinden ayrıştırmadan da duramazlar” diye ekledi.

“85 MİLYONU KİMSENİN BÖLEMEYECEĞİNİ İÇİMİZDEKİ FİTNE TÜCCARLARINA AÇIK VE NET GÖSTERDİK”

Yakın geçmişteki Çorum ve Maraş olaylarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Sivas olaylarında da çok ciddi provokasyonlara maruz kaldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Son olarak Gezi hadisesinde sokaklarımızın nasıl karıştırıldığını, milletin nasıl birbirine düşürülmek istendiğini hepimiz hatırlıyoruz. Haftalarca sokaklarımızı terörize ettiler, belediyeye ait araçları yaktılar, esnafımızın malına mülküne zarar verdiler. Milletimizin iradesine, geleceğine ve kardeşliğine sahip çıkması sayesinde hamdolsun bu kaos girişiminin önüne geçtik. Hangi inanca, kökene, meşrebe mensup olursa olsun 85 milyonu kimsenin bölemeyeceğini içimizdeki fitne tüccarlarına açık ve net gösterdik. Bu ülkede benzer senaryoların tekrar yaşanmasına izin veremeyiz. Şimdi şunu çok iyi bilmenizi isterim. Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa, bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir. Her kim bölgecilik yapıyor, insanları etnik kökenine göre ayırıyorsa bu milletin huzurunu istemiyor demektir."

Siyasi partiler olarak yarışacaklarını, siyasetçiler olarak da eleştirilerini dile getireceklerini, ülkenin ve milletin menfaati adına doğru bulmadıkları hususları en açık yüreklilikle ifade edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunları yaparken bizi birbirimize düşürerek aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı daima uyanık olacağız. Sizlerden, kardeşliğinize, birlik ve beraberliğinize çok sıkı sarılmanızı istiyorum. AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetine sahip çıkmanızı istiyorum. Mamaklı vatandaşlarımın başlayan veya belli bir aşamaya gelen yatırım hamlelerinin tökezlemesine müsaade etmeyeceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 5 yılda Ankara'nın nasıl bir hizmetsizlik ve esersizlik girdabına düştüğünü sizler çok iyi biliyorsunuz. Havalimanından buralara kadar Allah aşkına yolların asfaltlanması diye bir şey var mı? Nereden nereye geldik. Seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıttılar ama göreve gelince verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmediler. Kullandıkları 100 milyarlarca liralık devasa bütçelere rağmen ortada örnek gösterebilecekleri hiçbir eserleri, yatırımları yok. Proje diye bahsettikleri işlerin çok daha fazlasını bizim orta çapta bir ilçe belediyemiz bunlardan çok daha iyi, zaten yapıyor. Şu anda Ankara'da metro adına yapılan ne varsa hepsi bizim yaptıklarımız. Belediye olarak bunların yaptığı yok. Asfalt dökmemekle, yol, köprü yapmamakla, taş üstüne taş koymamakla övünen bir beceriksiz yönetim var. Elini vicdanına koyan tüm Ankaralı kardeşlerim, şu gerçeği kabul edecektir. Ankara bir 5 yıl daha böyle yönetilmeyi kaldıramaz. Ankara bu kadar ihmale, yatırımsızlığa tahammül edemez. Ankara'nın yavaşlıktan kurtulması ve bir an önce hızlanması gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik başta olmak üzere şehrin sorunlarının kördüğüm hâline gelmemesi için 31 Mart seçimlerinin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlardan, bu fırsatı heba etmemelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Gelin Ankara'nın önünde yeni ufuklar açalım. Bunun için önümüzdeki 11 günü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmadan 11 gün boyunca çok iyi çalışacağız. 31 Mart günü sandık başına gittiğimizde ise ilçede Asım Balcı kardeşime, büyükşehirde Turgut Altınok kardeşime mührü basacağız. Açılışını yaptığımız eser, hizmet ve projelerin Mamaklı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetleri ilçemize kazandıran belediyemizi ve diğer kamu kurumlarımızı tebrik ediyorum. Asım Balcı kardeşimi sizlere emanet ediyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları