loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Ankara'da sondakika MHP lideri Bahçeli ile görüşecek

Erdoğan, Ankara'da sondakika MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Tarih: 09.11.2022 - 14:17
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.

Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü programında yer almıyordu.

Erdoğan ile Bahçeli'nin iç siyaset ve dış politikadaki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunmaları bekleniyor. Başörtüsüne anayasal güvence getirecek teklifin de iki liderin gündeminde olacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi son olarak 5 Ekim'de evinde ziyaret etmişti. Erdoğan-Bahçeli görüşmesi yaklaşık bir saat sürmüştü.

AKP, başörtüsü serbestisi için Anayasal değişiklik teklifini Meclis'te grubu bulunan tüm partiler ile görüşme kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda AKP'den bir heyet HDP ile buluşmuştu.

AKP'nin HDP ile bir araya gelmesi siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Uzun süredir HDP'nin kapatılmasını isteyen, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin bu ziyarete nasıl bir tepki vereceği merak konusu olmuştu.

Dün MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında söz konusu görüşmeye ilişkin ilk görüşünü açıklamış; "Son derece doğal ve doğrudur" demişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları