loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Bağcılar'da iftar'da konuştu; Hiçbir kardeşimize hayat kırıklığı yaşatmayacağız

Erdoğan Bağcılar'da iftar'da konuştu; Hiçbir kardeşimize hayat kırıklığı yaşatmayacağız
Tarih: 03.04.2023 - 00:05
Kategori: Gündem

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Belediyesinin ilçedeki vatandaşlar için düzenlediği iftar programına katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Bağcılar’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, “Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar her alanda Türkiye'yi yatırımlarla ilmek ilmek dokuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz o büyük şahlanışı gerçekleştirene kadar durmayacak, dinlenmeyecek, hedeflerimizden asla kopmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Belediyesinin ilçedeki vatandaşlar için düzenlediği iftar programına katılarak bir konuşma yaptı.

Ramazan sofrasını bir muhabbet sofrası olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık ortasına yaklaştığımız rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerifi'nizi tebrik ediyorum. Oruçlarını açarken yaptıkları dualarında bizleri de unutmayan tüm gönül dostlarımıza hürmetlerimi iletiyorum. Rabb'im tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları, okuduğunuz hatmi şerifleri katında kabul eylesin diyorum" diye konuştu.

“HİÇBİR KARDEŞİMİZE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAYACAĞIZ”

Deprem felaketi sebebiyle Ramazan-ı Şerif'in biraz buruk biraz hüzünlü geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazanı millet olarak dayanışma ruhunu zirveye çıkartarak anlamına ve önemine uygun şekilde yaşamaya çalıştıklarını vurguladı.

Devletin ve belediyelerin cansiperane bir çalışmayla deprem bölgesindekilerin elinden tuttuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönüllü kuruluşlar ile hayırseverlerin de herkesi gururlandıran faaliyetlere imza attığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acıların paylaşıldıkça azalacağına inancıyla 85 milyon olarak hep birlikte yaraları sardıklarına dikkati çekerek "Kalıcı konutların inşasına başlanmasıyla beraber deprem mağdurlarımızın da hayata umutla bağlandığını görüyoruz. İnşallah söz verdiğimiz tüm işleri tek tek yaparak hiçbir kardeşimize hayal kırıklığı yaşatmayacağız. Gittiğimiz her yerde önümüzü kesip 'Bizi bunların eline bırakmayın' diyen insanlarımızın çığlıklarına asla bigâne kalamayız" ifadelerini kullandı.

Milletin kendilerinden neler beklediğini çok iyi bildiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu beklentilerin hiçbirini boşa çıkarmayacağız. Daha çok çalışacağız, daha fazla mücadele edeceğiz, daha çok fedakârlık yapacağız, daha fazla proje üreteceğiz. Gerekirse gecemizi gündüzümüze katacağız. Seçim atmosferinin bizi asıl gündemimizden uzaklaştırmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

“TÜRKİYE'Yİ MUTLAKA FERAHA KAVUŞTURACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin desteği ve depremzedelerin duasıyla bu zor günleri atlatacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Türkiye'yi mutlaka feraha kavuşturacağız. Kardeşlerim, biz başkaları gibi sahte ve sanal gündemlerin peşinde koşmuyoruz. Biz, şu muhalefet gibi milletimiz yas tutarken koltuk ve ikbal kavgası vermiyoruz. Biz, yedili koalisyon gibi hiçbir iş yapmadan lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Hükûmet olarak bir taraftan depremin izlerini siliyor, diğer taraftan da eser ve hizmet siyasetimizi kararlılıkla devam ettiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'da belediyenin tamamladığı toplam bedeli 3 milyar 412 milyon lirayı aşan eser, yatırım ve projelerin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Tek bir açılış töreniyle tam 97 kalem eseri Bağcılar'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî açılışları yapılan tüm eserlerin Bağcılar ve İstanbul'a hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah ömür ve millette yetki verdikçe Bağcılar ve aziz İstanbul'u yeni eserlerle süslemeye devam edeceklerini söyledi.

"Aşkınan çalışan yorulmaz" diyerek ilk günkü aşk ve heyecanla hizmet vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunun için 14 Mayıs çok büyük önem taşıyor. Bölücü örgütün uzantılarının da katılımıyla sayısı yediye çıkan koalisyonun durumunu siz de görüyorsunuz. Terör örgütünün parlamentodaki uzantısıyla beraber yedili koalisyon. Bunların aralarını ne koyarsanız koyun, hepsine yakışır. Bir sene boyunca yüzlerce toplantı yaptılar ama kavgasız, gürültüsüz cumhurbaşkanı adaylarını dahi belirleyemediler. Milletimizin 20 senedir unuttuğu ne kadar kriz, skandal, kirli pazarlık varsa hepsini 3 güne sığdırmayı başardılar. Güneş Motel utancı dahil artık geçmişte kaldığını düşündüğümüz çirkin sahneleri insanlarımıza yeniden hatırlattılar. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyerek çıktıkları yolda döndüler, dolaştılar yedi cumhurbaşkanı yardımcısının bu gidişle sayısı 50'yi bulacak. Bakanlıkların olduğu ucube bir sistemde karar kıldılar."

“MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE BOL KESEDEN VAAT DAĞITTILAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın şimdi de bahardan, barıştan ve kucaklaşmaktan bahsettiklerini anlatarak, "Ama daha yedi kişi bile birbiriyle anlaşamıyor. Çekişmesiz, ihtilafsız günleri geçmiyor. Ortada ne bir projeleri ne bir referans gösterebilecekleri bir eserleri var. Mahalli idareler seçimlerinde bol keseden vaat dağıttılar. Ancak göreve geldiklerinde hiçbirini hayata geçirmediler, geçiremediler. Hatta bizim başlattığımız projeleri bile ya yarım bıraktılar ya da tamamen rafa kaldırdılar. Şimdi de İstanbul'a hizmet vermek varken Turist Ömer misali sağda solda dolaşıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Millet İttifakı'nın hâlen ağızlarını her açlıklarında engellemekten, durdurmaktan, ülkenin stratejik projelerine dokunmaktan bahsettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Biz ise Cumhur İttifakı olarak, eserlerimizle konuşuyor, asrın projelerini tek tek devreye alıyoruz. Milletimizin sıkıntılarına çözüm yolları geliştiriyor, toplumumuzun hiçbir kesimini ihmal etmiyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebini karşıladık. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkartarak tüm emeklilerimize müjde verdik. Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan, milli ve yerli otomobilimiz Togg'un kuraları çekildi. İnşallah çok yakında millî gururumuz Togg'u yollarda göreceksiniz."

“85 MİLYON OLARAK YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi alanında ülkeyi bir üst lige yükseltecek adımları attıklarını, önce İHA ardından SİHA ve Akıncı, daha sonra Kızılelma ile gökleri fethettiklerini söyledi.

Karadeniz'de keşfettikleri doğal gazın getirilmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyasıyla iş birliğimizi her alanda daha da güçlendiriyoruz. İslam âlemiyle, ticari, kültürel ve ekonomik bağlarımızı tahkim ediyoruz. Terör örgütleriyle mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz. Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar her alanda Türkiye'yi yatırımlarla ilmek ilmek dokuyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' dediğimiz o büyük şahlanışı gerçekleştirene kadar durmayacak, dinlenmeyecek, hedeflerimizden asla kopmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında tıpkı kahraman ecdadımız gibi 85 milyon olarak yeni bir başarı hikâyesi yazacağız. Tüm bu kazanımlarımızın devamı ve yenilerinin eklenmesi için unutmayın 14 Mayıs bir dönüm noktasıdır."

“14 MAYIS'TA SANDIĞA GİTTİĞİNİZDE ÇOK HASSAS DAVRANMANIZI BEKLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tartışmayla, çekişmeyle, ayak oyunlarıyla, birbirine sürekli pusu kuran muhterislerle kaybedecek tek bir günü dahi olmadığını vurgulayarak, şunları belirtti: "Bunun için sizlerden 14 Mayıs'ta sandığa gittiğinizde çok hassas davranmanızı bekliyorum. Bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığının bilinciyle her şeyi iyi ölçüp tartmanızı rica ediyorum. Unutmayın, 14 Mayıs'ta sadece adaylar, sadece ittifaklar arasında değil, iki farklı Türkiye tasavvuru, iki farklı siyaset tarzı arasında bir tercihte bulunacaksınız. Oy pusulasının bir yanında huzur olacak, kalkınma olacak, istikrar olacak, tüm terör örgütleriyle ve destekçileriyle kararlı mücadele olacak. Pusulanın diğer tarafında ise kavga olacak, kriz olacak, yatırım ve hizmet düşmanlığı olacak, teröre karşı taviz veren bir zihniyet olacak. Öyle diyor ya. "Gelir gelmez biz terörist başını çıkartacağız.' Başka, 'Edirne'deki malum zatı çıkartacağız.' Ya bu Selo denilen adam Diyarbakır'da bizim 51 evladımızın ölümüne neden olan kişi değil mi? Yasin Börü'nün ölümüne neden olan değil mi? Şimdi ne diyor bay bay Kemal? 'Biz gelir gelmez bunları çıkartacağız.' Benim milletim size yol vermeyecektir."

"Türkiye'yi ve evlatlarınızın geleceğini yedili koalisyon denilen terör örgütleri destekli bu kötürüm yapıya teslim etmeyeceğinize inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bağcılar'ın güzel insanlarının, 20 yıldır olduğu gibi yine en doğru kararı vereceklerinden şüphe duymuyorum. Sizlerden tüm bu hakikatleri aile üyelerinize, komşularınıza, dostlarınıza bilhassa da gençlerimize anlatmanızı istirham ediyorum. Bağcılara güveniyorum, Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyorum. Bugün açılışını yaptığımız eserlerin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan-ı Şerifi'nizi tebrik ediyorum ve ramazanın sonlarına doğru kendisiyle müşerref olacağımız Leyle-i Kadrinizi şimdiden tebrik ediyorum. 'Ya Rab bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramı'na da kavuştur' niyazıyla sizleri selamlıyorum. Kalın sağlıcakla."

Bağcılar Belediyesinin vatandaşlara yönelik düzenlediği iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında şehit yakını, depremzedeler ve engelli sporcular yer aldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları