loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Batman'dan seslendi; Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık

Erdoğan Batman'dan seslendi; Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık
Tarih: 11.05.2023 - 12:01
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile kürsüye gelerek meydanı dolduran vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, "Batman bugün bambaşka, muhteşem" diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman mitinginde yaptığı konuşmada, “Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık. Gerektiğinde ezanımızı, bayrağımızı, istiklal ve istikbalimizi korumak için yan yana mücadele ettik” dedi.

Eşi Emine Erdoğan ile kürsüye gelerek meydanı dolduran vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, "Batman bugün bambaşka, muhteşem" diyerek başladı.

Resmî rakama göre 55 bin kişinin miting alanında bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlıları çok sevdiğini söyledi.

"Pazar gününe hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? Birilerine dersi veriyor muyuz?" sorularına "Evet" cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben size inanıyorum. Bu işi başaracağınıza da inanıyorum" karşılığını verdi.

Batmanlılara şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söyleyen sözünü hâlce söylesin/Gönülce söylesin, dilce söylesin/Sana sevdamızı ey güzel şehir/Toprağı emziren Dicle söylesin" dizelerini okuyarak, "Dicle size nasıl sevdalıysa, biz de size karasevdalıyız Batman. Biz Batman'ı birileri gibi menfaat için, istismar için değil, Allah için seviyoruz. Biz sizi, yaratanın hakkı için seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkaları Batman'ın yollarını sadece seçimden seçime hatırlarken, kendilerinin her fırsatta bu kentin misafiri olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlılarla toplu açılış törenlerinde yapımı tamamlanan eserlerin sevincini paylaştıklarını, partisinin kongreleri vesilesiyle de buradaki dava arkadaşlarıyla dayanışmalarını güçlendirdiklerini söyledi.

Ülkenin gündemi ne olursa olsun hep Batman'ın meselelerini, Batmanlıların sıkıntılarını takip ettiklerini, ilgilendiklerini, çözüm yollarını aradıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün de Batman'a sadece seçim mitingimizi yapmaya gelmedik. Bugün aynı zamanda sizlerle bir vicdan muhasebesi yapalım dedik. Batman'la dertleşelim, şöyle bir hafızamızı tazeleyelim istedik. Batmanlı kardeşlerimizle ahdimizi ve kavlimizi yenileyelim dedik. Çünkü biz Batmanlıyla hem yol arkadaşıyız hem kader ortağıyız hem de kalu beladan beri kardeşiz."

Batman'a daha 25 yaşında bir gençken, o zamanki partisinin gençlik kolları başkanı olarak geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o gelişinde de kadınların meydanda nasıl heyecan dolu olduğunu gördüğünü aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batman'ın kadınları evvelallah birilerini sandığa gömer. Öyle mi? Öyleyse durmak yok" dedi.

Selahaddin Eyyubi'nin, Alparslan'ın, Fatih'in, Yavuz'un, Kanuni'nin torunları olduklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Hiçbir hesap bu hakikati değiştiremez. Hiç kimse bizim aramıza giremez, aramızı açamaz. Kimse bizim gönüllerimizin arasında duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne millî iradeye parmak sallayan batılı dergilerin kapakları ne Kandil'deki terör baronlarının alçak tehditleri ne de azgın azınlığın giderek artan nobranlıkları bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez ebedi ve ezeli kardeşliğimizi asla ve asla bozamaz. Kürt'le Zaza'yı, Arap'la Türk'ü, Alevi'yle Sünni'yi kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşüremez. Biz işte bunun için tam 21 yıldır ne diyoruz? 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız' diyoruz."

"BU VATANI BERABER ÖZGÜRLEŞTİRDİK"

Bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerektiğinde ezanı, bayrağı, istiklal ve istikbali korumak için yan yana mücadele edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale şehitliklerinde koyun koyuna yatanlar, bizim atalarımızdır. Millî mücadelede bu toprakları işgalcilere dar edenler, bizim ecdadımızdır. Cumhuriyeti bir umut olarak kuranlar, yeşertenler, bizim dedelerimizdir. Tek parti CHP'si döneminde gadre uğrayanlar, zulmedilenler, hakları ve hukukları yok sayılanlar da yine bizim büyüklerimizdir. Aynı şekilde merhum Menderes'le ilk defa kendini insan yerine konmuş hissedenler de rahmetli Özal'la yeniden umutlananlar, ümitlerini diriltenler de merhum Erbakan Hoca'mızla yol yürüyenler de bizleriz, hepimiziz. Acısıyla, tatlısıyla, yanlışıyla, doğrusuyla, eksiği fazlasıyla asırlara sari bu hikayeyi biz sizinle beraber yazdık. Bu vatanı beraber özgürleştirdik" şeklinde konuştu.

14 Mayıs 1950'de bu ülkeyi tek parti faşizminden de beraber kurtardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta beraber acı çektik, mağdur olduk. 3 Kasım 2002'de 'Anadolu ihtilalini' beraber gerçekleştirdik. Bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara sizlerle beraber gömdük. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin saldırılarını beraber püskürttük. Birilerinin tankların arasından sıvışıp gittiği o karanlık gecede, ölüm kusan silahlara göğsümüzü beraber siper ettik. Millî iradenin teminatı olan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ni ülkemize beraber kazandırdık" diye konuştu.

Katılımcılara 21 yılda yapılanların özetini içeren videoyu izletmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "özetin özeti" olarak anlatılanları birlikte başardıklarını söyledi.

“21 YILDA BAŞARIDAN BAŞARIYA, ZAFERDEN ZAFERE BERABER KOŞTUK”

Türkiye'yi son 21 yılda başarıdan başarıya, zaferden zafere beraber koşturduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize, tarihînin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini beraber yaşattık. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın harcını da yine el birliğiyle pazar günü beraber karacağız. Evlatlarımıza, üzerinde özgürce yaşayabilecekleri, yarının büyük ve güçlü Türkiye'sini beraber emanet edeceğiz. Terör belasından kurtardığımız ülkemizde, huzur ve güven atmosferini yine beraber güçlendireceğiz" diye konuştu.

Bunun için 14 Mayıs'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "14 Mayıs'ta sadece adaylar, sadece ittifaklar arasında bir tercihte bulunmayacağız, 14 Mayıs'ta aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz. Tercihimizi ya her türlü riski göze alarak Kürt kardeşlerimin haklarını teslim edenlerden yana yapacağız ya da elinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan, geçmişi Kürt düşmanlığıyla dolu CHP zihniyetinden yana kullanacağız. Şu anda Selo var, Selo, biliyorsunuz değil mi? Bu Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Şimdi bay bay Kemal ne diyor? 'Selo'yu çıkartacağım' diyor Yanındakiler ne diyor? 'Çıkartacağım' diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine 'yürü, arkandayız' dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkartamazlar. 14 Mayıs'ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetini, birlik ve dirlik siyasetini tercih edeceğiz ya da daha kendi aralarında bile anlaşamayan yedili koalisyonun kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz. Pazar günü ya kendi kaynaklarıyla büyüyen 'tam bağımsız bir Türkiye' diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye'de yaşayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacağı"nı ifade ederek, alandakilere "İnanıyor musunuz, adam yalancı, yanındakiler de öyle. Akşam yalan, sabah yalan" dedi.

“BATMAN’IN TERCİHİNİN TÜRKİYE YÜZYILI’NDAN YANA OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”

Batman'ın tercihinin şahsından ve Türkiye Yüzyılı'ndan yana olacağına yürekten inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim Batmanlı kardeşim, 'sana söz' diyerek, yalancı bahar vadedenlerin, aslında zemheriden bahsettiğini çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.

Batman'ın 1980'lerin, 1990'ların "istikrarsız Türkiye'si" ve 2023'ün "huzur iklimi" arasındaki farkı çok iyi bildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batman, ömrü 3-5 ay süren koalisyonların bu ülkeye neler kaybettirdiğini, Batmanlıya nasıl ağır faturalar ödettiğini çok iyi bilir. Batman tüm bunları bildiği için de CHP ve onun ruh ikizi HDP'nin yanında değil, bizim, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın yanında yer alır" diye konuştu.

"Şimdi isterseniz, 7'li koalisyonun adayının 'sözde baharı'ndan kastının ne olduğuna şöyle bakalım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere Millet İttifakı'na ilişkin videoyu izletti.

Videonun izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Evet, bay bay Kemal getirse getirse sadece Kandil'e ve Pensilvanya'ya bahar getirir, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına bahar getirir. Kılıçdaroğlu, ancak hapisten çıkma hayali kuran bebek katillerine, Gezi olaylarının organizatörlerine, 6-8 Ekim olaylarının faillerine bahar getirir. Bay bay Kemal, sadece 15 Temmuz gecesi milletimizin tepesine bomba yağdıran FETÖ'cü hainlere bahar getirir. Bay bay Kemal'in getireceği yalancı bahar, bu millet için kara kış demektir. Allah'ın izniyle milletimizin böyle bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, "14 Mayıs'ta durmak yok, yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Bunun için pazar gününe kadar kapı kapı dolaşıyor muyuz?" diye sordu. Alandakilerin "evet" cevabı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte benim tanıdığım, bildiğim, sevdiğim Batman bu. İşte iradesine ve değerlerine sahip çıkan Batman bu. Rabb'im hepinizden razı olsun" diye seslendi.

Batman türküsündeki "Bir ceket isterem kolu dar ola / Bir çubuğu yeşil biri al ola / Kadir Mevlam senden bir yar isterim / Ölene dek o yar bana yar ola" dizelerini hatırlatarak, "Bu kardeşiniz, Tayyip Erdoğan da son nefesine kadar Batman'ın yâridir, sevdalısıdır, aşığıdır" ifadesini kullandı.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER NOKTASINDA VESAYETÇİLERİN BIRAKTIĞI ENKAZI TEMİZLEYEREK DEMOKRASİMİZİN STANDARTLARINI YÜKSELTTİK "

Batmanlıların, kendisinin verdiği mücadelenin en yakın şahidi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Hangi badirelerden aşarak bugünlere geldiğimizi, reform çabalarımızın nasıl baltalandığını, hak ve özgürlükler yolunda attığımız adımların nasıl engellediğini sizler yakından biliyorsunuz. 21 yıl boyunca önümüze hangi tuzakların kurulduğunu, darbeden ihanete nelerle karşılaştığımızı, çalışma arkadaşlarımız üzerinden kimlerin üzerimize geldiğini sizler çok iyi hatırlıyorsunuz. Elbette kuluz, eksiklerimiz de olmuştur. Elbette yapmak isteyip de yapamadıklarımız da olmuştur. Kürt kardeşlerimizle birlikte 85 milyonun tamamı için sergilediğimiz gayreti herhâlde kimse inkâr etmez. Analar ağlamasın diye, ocaklara şıvanlar düşmesin diye, gerçekten çok ciddi çabalar harcadık. Bu süreçte daha önce hayal dahi edilemeyecek, telaffuzuna dahi teşebbüs edilemeyecek nice reformu hayata geçirdik. Hak ve özgürlükler noktasında vesayetçilerin bıraktığı enkazı temizleyerek demokrasimizin standartlarını yükselttik. Başörtüsünden dolayı kız çocuklarının okuyamadığı, imam hatiplerin ve meslek liselerinin kapısına kilit vurulduğu yasakçı zihniyete biz, son verdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda açılan "Ahmet oğlu Recep Tayyip Erdoğan, yolun yol, seninle yola devam" pankartını okuyarak, konuşmasına şöyle devam etti: "Vatandaşına tepeden bakan, vatandaşını düşman gören ceberut devlet anlayışını, sizlerin desteğiyle biz değiştirdik. Her kesimden insanına hizmetkâr olmaya çalışan 'kerim devlet' uygulamalarını beraberce tesis ettik. İnsanımızın inancına, diline, kültürüne değer vermeyen inkâr politikalarını bir daha asla gündeme gelmemek üzere biz rafa kaldırdık."

Eski Türkiye'nin dışlayıcı, tahkir edici dili yerine daha kucaklayıcı, kapsayıcı, saygılı bir dil inşa ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TRT Kürdi'den Kürtçe yayınların özgürce yapılabilmesine, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılmasına kadar, bizden önce konuşulması dahi mümkün olmayan nice adımı cesaretle biz attık" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece hak ve hürriyetler konusunda değil, aynı zamanda ticaret, yatırım, sağlık, eğitim, istihdam gibi her alanda şehirleri 21 yıl öncesine göre çok farklı noktalara taşıdıklarına dikkati çekerek, "Sizler için tüm bu mücadeleleri verirken karşımızda bay bay Kemal'i, hep CHP'yi ve CHP zihniyetini bulduk. Bizi engellemek için her türlü yolu denediler, her yola başvurdular. Ama biz bay bay Kemal'e ve CHP'ye rağmen Batman'la birlikte tüm bölgemizde adaleti, güvenliği ve refahı tesis ettik" diye konuştu.

"BATMAN'IN YILDIZI TURİZMDE DE PARLIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık her yaştan çocukların Batman'ın sokaklarında neşeyle oynadığına, dolaştığına, özgürce koşturduğuna işaret ederek, "Batmanlı kardeşlerim, ekmeğini kazanmak, evine helal rızık götürmek için gurbete gitmek zorunda kalmıyor. Batmanlı sanayiciler, terör tehdidi olmadan kendi ana ocaklarına yatırım yapabiliyor, kendi şehirlerinin kalkınmasına destek veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Batmanlı çiftçilerin toprağını ektiğini, mahsulünü topladığını, Batman'ın dağlarında, ovalarında, yaylalarında gönül huzuruyla gezebildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzun yıllar teröristlerin cirit attığı bölgelerde artık kınalı kuzuların sesleri, çobanlarımızın yüreğinden kopan 'dengbejlere' karışıyor. Nereden nereye... Tarihî ve doğal güzelliklerini görmek için ülkemizle birlikte dünyanın dört bir yanından insanlar Batman'a gelebiliyor. Batman'ın yıldızı diğer alanlarda olduğu gibi turizmde de parlıyor. Aynı durum Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüm illerimiz, ilçelerimiz için de geçerlidir. Diyarbakır'dan Şırnak'a, Mardin'den Hakkâri’ye kadar her yerde, huzur ve güven ortamı hâkim olmuştur. Yıllardır terörle, yokluk ve yoksullukla anılan bölgelerimize hakiki baharı hamdolsun, biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacaktır. Her kim terör örgütlerinin tehdidi altındaki eski Türkiye'yi hortlatmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır."

"HER ALANDA ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kim benim gariban Kürt kardeşlerimin çocuklarının eline silah verip askere, polise, insanımıza kurşun sıktırmaya kalkarsa, karşısında bizi bulacaktır. Her kim emperyalist güçler adına milletimizin huzuruna kast ederse, karşısında bizi bulacaktır. Her kim benim Kürt kardeşlerimin analarının ak sütü gibi temiz haklarına el uzatırsa karşısında bizi bulacak, Tayyip Erdoğan'ı bulacak, Cumhur İttifakı'nı bulacaktır" dedi.

Terörün gölgesi kalktıkça bu iklimin daha da güçleneceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, terör belasından kurtuldukça, ekonomiden demokrasiye her alanda çok daha büyük başarılara imza atacağız. Rabbim ömür, milletimiz de yetki verdikçe, bu ülkede analar bir daha ağlamayacaktır. Diyarbakır anaları artık ağlamayacaktır. Ama bunu beraber yapacağız. Şu bay bay Kemal, Diyarbakır analarını bir kere olsun ziyaret etmedi" şeklinde konuştu.

Evlerden bir daha asla ağıtların yükselmeyeceğini, çocukları kimsenin dağa zorla kaçıramayacağını, geceyle beraber şehirlere terörün karanlığının çökmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek, silah zoruyla iradesine kimse ipotek koyamayacaktır. Allah'ın izniyle Türkiye, herkes için çok daha özgür, güvenli ve huzurlu bir yer olarak parmakla gösterilecek" ifadesini kullandı.

“GABAR PETROLÜNÜ EN KISA SÜREDE ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KAZANDIRACAĞIZ

Gabar'da bulunan günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol rezervini bu dönemin bir işareti olarak gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz gazını milletimizin emrine verdiğimiz gibi Gabar petrolünü de en kısa sürede ülkemiz ekonomisine kazandıracağız. Ülkemizin diğer bölgelerinde yakaladığımız başarıları da yeni dönemin bir müjdesi olarak değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Mitingde yeni dönemde yapacakları icraatlara ilişkin videoyu gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunların son 21 yıllık eserlerinin üzerinde bina edileceğini, Türkiye'yi her alanda çok daha ilerilere taşıyacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları son 21 yıldır olduğu gibi yine Batmanlı vatandaşlarla birlikte yürek yüreğe yapacaklarının altını çizerek, "14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı bayrağını yükseltmeye, yapılan işleri yarım bırakmadan daha büyük hedeflere koşmaya, bu kardeşinizle bir kez daha yola devam etmeye söz mü Batman? Rabbim dayanışmamızı daim ve kaim eylesin" diye konuştu.

"BATMAN'A SON 21 YILDA 51 MİLYAR LİRAYI AŞKIN YATIRIM YAPTIK"

"Batman'ı seviyoruz' derken bunu 'laf olsun, adet yerini bulsun' diye söylemiyoruz. Biz aşkımızı hem sözle hem de icraatlarımız ve eserlerimizle ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'a son 21 yılda 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptıklarına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peki bu HDP ne yaptı, bir yatırımı var mı? CHP'nin var mı? Onlarda bol laf ve terör var" dedi.

Eğitimde Batman'da 4 bin 650 adet yeni derslik inşa edildiğini, üniversitenin kurulduğunu, gençlik ve sporda 2 bin 554 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarının açıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, biri stadyum olmak üzere 39 spor tesisi yaptıklarını, Batman'daki ihtiyaç sahiplerine 6,5 milyar liralık kaynak aktardıklarını, sağlıkta 795 yataklı 8 hastane dâhil 41 tesisin yapımını tamamlayıp hizmete açtıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini anımsatarak, aynı zamanda şu an 500 yataklı Batman Devlet Hastanesiyle birlikte 3 sağlık tesisinin yapımının da devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 6 bin 400 konut yaptıklarına işaret ederek, "Şimdi de, 'İlk Evim'le bin 850 konut yapacak, 'İlk Arsam'la 9 bin altyapısı hazır arsa vereceğiz. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 4 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Batman'da 3 millet bahçemizden stadın yerine yaptığımızı bitirdik, diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor" bilgisini paylaştı.

Ulaştırmada göreve geldiklerinde kentte 13 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 163 kilometreye çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman-Hasankeyf yolu ile Batman-Organize Sanayi Bölgesi arasını gelecek yıl, Kozluk-Van güzergâhını ise sonraki yıl tamamlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim Batmanlı kardeşlerim, Batman Havalimanı'nın hâlini bilir değil mi? Orada tenteler vardı. O tentelerin olduğu yerin altına girerdik, orada uçak beklerdik. Hatırlıyor musunuz? Şimdi pistiyle, terminal binasıyla Türkiye'nin en modern terminal binasına Batman sahip. Kendi sınıfında Türkiye’nin en büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni şehrimize kazandırdık. Orası teröristlerin geçit yeriydi. Ilısu ile birlikte artık teröristler oralardan geçemez oldu. Yaklaşık 300 bin dekar zirai araziye hizmet veren ve yıllık 483 milyon kilovatsaat enerji üretimi olan Batman Barajı'nı hizmete aldık" ifadesini kullandı.

Batman'a 2 içme suyu tesisi, 5 sulama tesisi, bir arazi toplulaştırma, 23 taşkın koruma tesisi ve 2 hidroelektrik santral inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlı çiftçilere 1,1 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini ifade etti.

Enerjide Batman'a, Beşiri'ye ve Kozluk'a doğal gaz arzı sağladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Gercüş, Hasankeyf ve Sason'a da doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Sizlerin desteğini aldıktan sonra inşallah bunlara yenilerini ekleyeceğiz" dedi.

“BATMAN NE KADAR HUZURLU OLURSA DİĞER 80 VİLAYETİMİZ DE HUZUR BULUR”

Terörün tekrar azmaması, bölgedeki baharın tekrar kışa dönmemesi, yatırımların artarak sürmesi için 14 Mayıs'ın çok önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunu lütfen unutmayın. Siyasi istikrar sadece demokrasinin değil kalkınmanın da teminatıdır. Türkiye güçlenirse benim Kürt kardeşlerim de güçlenir. Batman ne kadar huzurlu olursa, diğer 80 vilayetimiz de huzur bulur. Sizlerden 14 Mayıs'ta iradenize ve geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. Sandığa gidecek ve son 21 yıldır olduğu gibi tercihimizi yine ehil, dürüst ve samimi kadrolardan yana kullanacağız. Kılıçdaroğlu ve ortaklarının yalanlarına asla prim vermeyeceğiz. Sırf iktidara gelebilmek için FETÖ'cülere, Kandil'deki terör baronlarına, Batılı emperyalist güçlere selam çakanlara meydanı terk etmeyeceğiz. Soğukkanlı olacağız, sabır ve metanetle hareket edeceğiz. Kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine asla kapılmayacağız. Hepsinden önemlisi çok çalışacağız. Önümüzdeki 3 günü çok iyi değerlendireceğiz. Bu işi kadınlar bitirecek, kadınlar. Her zaman ne diyorum. Kale içerden fethedilir. Kalenin içerisinde kimler var, hanımlar var. İşi siz bitireceksiniz. Koalisyon masasının gerçek yüzünü eşe, dosta, akrabaya tek tek anlatacağız. Böylece 14 Mayıs'ı demokrasimiz için yeni bir bayrama dönüştüreceğiz. Ben Batman'a güveniyorum. Batman'dan güzel ve müjdeli haberler bekliyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BATMAN VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti mitinginin ardından Valiliğe geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ten kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NECAT NASIROĞLU KÜLLİYESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman ziyaretinde Necat Nasıroğlu Külliyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Batman İl Müftüsü Nihat Kök'ün yaptığı duanın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nejat Nasıroğlu Külliyesinin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Camisi, kütüphanesi, konferans salonu, taziye evi, Kur'an kursu, gençlik merkezi ve otoparkıyla Batman'ın müstesna bir eser kazandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Toplam 164 bin metrekarelik alanda kurulu bu külliyenin banisi Nejat Nasıroğlu Vakfı'nı tebrik ediyorum. Külliyemizin hemen yanında yapılan millet bahçesinin de dâhil edilmesiyle burası Batman'ın en gözde yaşam alanı hâline gelecektir. Ülkemizin önde gelen şirketlerinden Fernas'ın sahipleri olan Nasıroğlu ailesine, şehrimize katkıları ve bu kattıklarının yanında özellikle Batmanlı kardeşlerimize olan destekleri sebebiyle de teşekkür ediyorum. Bu tür eserleri, sıradan yatırımlar olmanın ötesinde bir büyük medeniyet hamlesinin adımları olarak görüyorum. Selçuklu ve Eyyubi mimarisiyle tasarlanan külliyemiz, kendi alanında örnek bir eser olarak daha pek çok benzer yatırıma da inanıyorum ki örnek olacaktır. Bir kez daha külliyemizin hayırlı olmasını diliyor, banisi Nasıroğlu ailesini ve emeği geçenleri özellikle tebrik ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle kurdeleyi keserek külliyenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından incelemelerde bulunmak üzere külliye içerisindeki camiye geçti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları