loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Biz kimseyi titretmedik, İsrail'den başka

Erdoğan: Biz kimseyi titretmedik, İsrail'den başka
Tarih: 11.02.2012 - 23:23
Kategori: Siyaset

Birleşmiş Milletler (BM) 66. Genel Kurul çalışmaları için New York'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli gazetecilerin ilgi odağı oldu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Sleiman ile görüşmek üzere, Türkevi'nden çıkıp yürüyerek BM'ye giden Başbakan Erdoğan, Türkevi önünde, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciği'nde görevli bir stajyer ile birlikte fotoğraf çektirdi. Stajyer genç kızın fotoğraf makinesini çekmesi için birisine verirken, 'elim ayağım titriyor' demesi üzerine Erdoğan, 'Biz kimseyi titretmedik bugüne kadar, İsrail'den başka' dedi.
Erdoğan'ın geçişi sırasında Türkevi önünde bulunan bazı Senegalli kadınlar da Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Senegalli kadınların 'Herkes sizi çok seviyor, Türkiye'yi çok seviyoruz' sözlerine, Erdogan 'Biz de Senegal'i cok seviyoruz, Senegallileri çok seviyoruz' diyerek karşılık verdi.
Başbakan Erdoğan, BM önünde de İsrailli gazetecilerin ilgi odağı oldu. Bir çok İsrailli gazeteci Erdoğan'a soru sormaya çalıştı. Erdoğan, İsrailli bir gazetecinin Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, ' Filistin halkının elinden alındığı hakların geri verilmesinin zamanının geldiğine inanıyorum . Eğer dünya demokrasiyi konuşuyorsa, dünya hak ve özgürlüklere inanıyorsa, toprakları on yıllardır işgal altında olan Filistin halkının bu devletinin kurulusuna herkesin destek vermesi gerekir' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları