loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: CHP iktidarı ele geçirirse yapacağı ilk iş ekonomiyi IMF'ye teslim etmek olacak

Erdoğan: CHP iktidarı ele geçirirse yapacağı ilk iş ekonomiyi IMF'ye teslim etmek olacak
Tarih: 11.02.2019 - 13:48
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de yapımı tamamlanan 145 tesisin açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Bugün toplu açılış töreni vesilesiyle siz komşularımızla hasret gidermeye geldik. Toplam yatırım bedeli 190 trilyon lirayı bulan 26 kalem hizmeti, yatırım bedeli 143 trilyonu geçen 7 eğitim kurumunu hizmete açıyoruz.

Son günlerde Türkiye'de bir oyun oynanmaya başlandı. Patlıcan, domates, patates, salatalık... Fiyatları tırmandırmaya başladılar. Bu bir terör estirmeydi. Nasıl Gabar'da, Cudi'de inlerine girdiysek bu gıda terörünü estirenlere de belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlar kurarak bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Şu anda Ankara'da bu çalışmalar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderdiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz.

Ankara özellikle de Keçiören geçtiğimiz 14 seçimde bizi hiç yalnız bırakmadı. 31 Mart'ta da Ankara ve Keçiören'in bize sahip çıkacağından kuşku duymuyorum. Belediyecilik AK Parti'nin işidir.

Ankara sıradan bir il değil, istiklal harbini yönetmiş bir şehrimizdir. Ankara, cumhuriyetimizi kurmuş bir şehirdir. Ankara; rahmetli Menderes'e rahmetli Özal'a sahip çıkmış şehrimizdir. Ankara, Türkiye'nin tüm renklerini bünyesinde buluşturan şehrimizdir. Ankara, 15 Temmuz'da istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak destan yazmış bir şehrimizdir. Ankara yerli ve milli olan her şeye yüreğini açan şehrimizdir. Hepsinden önemlisi Ankara başkentimizdir, gözbebeğimizdir. Bunun için Ankara'da başarılı olmaya önem veriyoruz. Ankara, özellikle de Keçiören geçtiğimiz seçimlerde bizi hiç mahcup etmedi. Zaten mesele belediyecilikse bu konuda kimse bizim elimize su dökemez. 

Büyükşehirde 5 dönem Kayseri'yi yönetmiş olan, daha sonra milletvekilimiz olan, ardından kendisiyle Çevre Şehirclik Bakanı olarak ki o da biliyorsunuz azami yerel yöneticiliğin üst zirvesidir. Çevre Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki kardeşimle de büyükşehiri yöneteceğiz. Büyükşehirde Özhaseki, Keçiören'de Altınok kardeşimizle beraber yola devam edeceğiz. 31 Mart akşamı bu ikiliyi birbirinden ayırmayacaksınız. 

CHP kiminle el ele? Kandil'in desteklediği HDP, İYİ Parti, Saadet ve FETÖ. Bunlarla el ele yürüyor. Bunların zıllet ittifakı var, bunların illet ittifakı var. Bizim de cumhur ittifakımız var. Cumhur ittifakımızın özelliği var. Bize 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlara karşı biz bütünleştik. Orada CHP var mıydı? Yoktu. HDP var mıydı? Yoktu. Diğerleri var mıydı? Yoktu.

Dünyadaki en büyük tefeci IMF'dir. Bizim IMF'le işimiz yok. Onlar bizden borç istediler. Dünyada Atatürk'ün mirasını amacı dışında kullanmakta ısrar eden banka hissesi kullanan CHP'yi biliyoruz. İş Bankası'nın yüzde 28,5 ortağıdır. O üyelerin orada ne yapıyor belli değil. Onu da Gazi'ye uygun olarak atacağız adımları, bu hisseleri er veya geç Hazine'ye devredeceğiz. Parti/banka ilişkisine kılıf bulanlar, ülkemizin IMF'e teslimini alkışla karşılayacaktır. CHP iktidarı ele geçirirse yapacağı ilk iş ekonomiyi IMF'ye teslim etmek olacak.

Biz savunma sanayimizi büyütüyoruz. Arifiye'deki palet fabrikamızı satmamızdan bahsediyor. Sadece Katar ve Türk ortaklığı buranın işletmesini 25 yıllığına bu oluşuma devrettik. Bu oluşum 40-50 milyon dolar yatırım yapacak."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları