loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kıldıktan sonra açıklama yaptı

Erdoğan, Cuma namazını Hz. Ali Camii’nde kıldıktan sonra açıklama yaptı
Tarih: 17.06.2022 - 12:25
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yunanistan ile ilgili sürece dair değerlendirmelerinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan'la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantılarımızı bitirdiğimizi ve 'Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı da yapmayacağız' dedik. Bu yıl yapılacak olan bu toplantıyı da yapmıyoruz. Bu ne demektir? Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın" ifadelerini kullandı.

ENERJİ VE İKLİM KONULU BÜYÜK EKONOMİLER FORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Vahdettin Köşkü'nde canlı bağlantıyla katılacağı enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na ilişkin, "Video konferans aracılığıyla Sayın Biden'ın da daveti üzere liderler olarak bunu yapacağız. Yaklaşık üçer dakikalık birer tebliğimiz olacak. Bu tebliğlerimizi sunmak suretiyle iklim ve çevre konusunda ne düşündüğümüzü, neler yapmayı planladığımızı bu görüşmede video konferans aracılığıyla anlatacağız" diye konuştu.

VELİAHT PRENSİ MUHAMMED BİN SELMAN'IN TÜRKİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Haziran'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi: "Çarşamba günü nasip olursa Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah Ankara'da, Külliyede biz de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız."

Öncü ekipler ve heyetlerin zaten geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çarşamba günü de Veliaht Prens kendisi gelecekler. Bu bir resmî ziyarettir. Bu resmî ziyaretle biz de resmî kabulümüzü yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları