loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan depremde ölenlerin cenazesinde konuştu: Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız; dedikodulara kulak asmayın

Erdoğan depremde ölenlerin cenazesinde konuştu: Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız; dedikodulara kulak asmayın
Tarih: 25.01.2020 - 16:28
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak için deprem bölgesi Elazığ'a gitti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremle şimdiye kadar 22 kişinin öldüğü ve binden fazla kişinin yaralandığı Elazığ'a geldi. İlk olarak depremde enkaz altında kalarak ölen 9 yaşındaki Muhabbet Salih Civelek ve annesi Ayşe Civelek'in cenaze törenine katılan Erdoğan, burada yıkılan binaların yerine TOKİ'nin yeni yapılar yapacağını duyurdu.

Erdoğan'ın bölgede incelemelerde bulunması bekleniyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Erdoğan ile birlikte Elazığ'a gittiği belirtildi. Erdoğan'ı kentte bulunan 4 bakan ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Erdoğan daha sonra bölgede inceleme yapmak üzere havalimanından ayrıldı.

Erdoğan, Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan bina enkazın altında kalarak yaşamını yitiren 9 yaşındaki Muhabbet Salih Civelek ve annesi Ayşe Civelek'in cenaze törenine katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

"Saygı değer kardeşlerim, az önce gerek Ayşegül Hanım kardeşimiz ve onun sevgili yavrusu Muhammet Salih'in cenaze namazlarını birlikte kılmış bulunuyoruz. Rabim mekânlarını cennet eylesin. Tabii bu tür afetler bizle için büyük bir imtihan ve böyle bir imtihanı milleetçe biz hep sabırla davrandık. Biz Van depremini yaşadık, Simav'ı, Düzce'yi, Sakarya'yı yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Şimdi yine bir imtihandayız. El aziz malum Erincan'la komşu ve Erzincan'da da ne tür depremler yaşadığımızı biliyorsunuz. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız bunu kıyametin bir tefsiri olarak, yani insanın ölümünün bir küçük kıyamet olduğunu bilenlerdeniz. Ama bu kardeşlerimiz inanıyorum ki rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bu enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerdeki gerek mahallelerdeki yıkılanların yerine TOKİ olarak adımlarımızı atacağız, yapılması gerekenleri yapacağız, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın. "

 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları