loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan e-İnsan Programında konuştu; 'Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı vardır

Erdoğan e-İnsan Programında konuştu; 'Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı vardır
Tarih: 18.10.2022 - 13:57
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “e-İnsan Programı”na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “e-İnsan Programı”nda yaptığı konuşmada, “Biz, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirmiş bir hükûmetiz. Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “e-İnsan Programı”na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında törene katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimiz tarafından düzenlenen e-İnsan Programı’na hoş geldiniz” diye ekledi.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirmiş bir hükûmet olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep “önce insan” anlayışı olduğunu dile getirdi. 

“85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HER BİRİ TÜM ALANLARDA BELİRLİ BİR STANDARDIN ÜZERİNDE HAYAT KALİTESİNE SAHİPTİR”

İktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının da yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez.  Dolayısıyla, Türkiye’nin kalkınmasını, sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını; eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı sıkıntıların en önemli yansımalarının insan kaynağı üzerinde ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vesayet dediğimiz anlayış, insanlarımızın çoğunluğunu sadece karar alma ve yönetim mekanizmalarından değil, aynı zamanda temel hak ve özgürlüklerden de mahrum bırakmanın adıdır. Milletimizin kahir ekseriyeti uzunca bir süre; eğitim-öğretim hizmetine ulaşamayarak fırsat eşitliği, sağlık hizmetine ulaşamayarak yaşama hakkı, temel altyapı hizmetine ulaşamayarak kaliteli hayat sürme, sosyal desteklere ulaşamayarak sosyal devlet güvencesine kavuşma velhasıl insan olmanın gerektirdiği pek çok imkândan faydalanamamıştır” dedi.

20 yılda Türkiye’ye kazandırdıkları ve asırlık kayıpları telafi ettiğine inandıkları her eser ve hizmetin bu eksikleri giderme amacı taşıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugün, 81 vilayetimizdeki 85 milyon vatandaşımızın her biri, eğitim-öğretimden sağlığa, ulaşımdan spora tüm alanlarda belirli bir standardın üzerinde hayat kalitesine sahiptir” ifadesini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları