loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Erden, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği yönetimine yeniden aday

Erdoğan Erden, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği yönetimine yeniden aday
Tarih: 26.12.2019 - 10:13
Kategori: Yerel

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden 29 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede başkanlık için tekrar aday olduğunu açıkladı.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden 29 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede başkanlık için tekrar aday olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği yönetimine talip olduğunu açıklayan Erdoğan Erden "Bugüne kadar meydana getirmeye çalıştığımız tüm imkan ve kaynakları toplum yararına ve halkımızın menfaatine uygun bir şekilde kullanmaya özen gösterdik ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz" ifadelerini paylaştı.

"Camiamıza ve halkımıza, bizlere gösterdiği güven ve teveccühten dolayı çok teşekkür ederiz" diyen Erdoğan Erden'in adaylık açıklaması şöyle:

"İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği olarak, ülkemizde yaşayan Boşnak ve diğer Balkan kökenli vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ediyoruz. Öncelikli hedefimiz, camiamızın sesini her platformda daha fazla duyurmak ve günlük yaşamın her alanında daha fazla yer alarak marka değerini artırmaktır. Dernek olarak, halkımıza sunduğumuz hizmetlerin boşa gitmediğini görmek bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı. Herhangi bir menfaat veya kar amacı gütmeden gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ve hizmetler sayesinde, halkımızın daha fazla bir araya geldiğini ve kaynaştığını görmek gelecek adına umut verici. Hedefimiz, toplumsal duruştan taviz vermeden, tüm kurum kuruluşlara eşit mesafede durarak farkındalık yaratmaktır.

Dernek yönetimi olarak oluşturduğumuz saygın ilişkiler sayesinde, vatandaşlarımıza daha fazla eğitim imkanı sağlamaya çalışmaktayız. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önününe aldığımızda, dernek binamızı modern ve ekonomik bir biçimde yenilemek, bir çok eksiğini tamamlamak bize nasip oldu. Tabii ki bunun haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Ayrıca, geleneksel olarak, her yıl düzenlediğimiz sokak iftarlarımızın yanı sıra, dini ve milli bayramlarda gerçekleştirdiğimiz çeşitli faaliyetlerle, yüzleri ve binleri biraraya getiriyor ve toplumumuzun kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Srebrenica Soykırımı gibi önemli bir konunun her zaman zihinlerde tutulması ve unutturulmaması gerektiğinin farkında ve bilincindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz anma törenleri, panel ve sempozyumlarla da bu önemli konuyu daima gündemde tutmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışacağız. Özet olarak, gönüllülük esasına dayanarak gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve çalışmaların, gerek ülkemizde, gerekse Balkan coğrafyasındaki öneminin farkındayız.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği yolda daima gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımızın, ülkemiz sınırlarını aşarak, takdir topladığını görmek bizi çok sevindiriyor. Bunu, gittiğimiz her yerde ve katıldığımız tüm platformlarda gözlemliyoruz. Derneğimize gösterilen teveccüh ve ilgi gerçekten sevindirici ve gurur verici. Bundan sonraki hedefimiz, aynı ciddiyet, bilimsellik, şevk ve aşkla çalışmalarımızı sürdürerek daha da geliştirmek olacaktır. Sonuç olarak, halkımıza ve camiamıza sözde değil, özde daha fazla katma değer sağlamanın herkesin boynunun borcu olduğunu düşünüyoruz. Bu güne kadar meydana getirmeye çalıştığımız tüm imkan ve kaynakları toplum yararına ve halkımızın menfaatine uygun bir şekilde kullanmaya özen gösterdik ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Derneğimiz üzerinden siyasi veya ekonomik olarak rant elde etmek isteyen, nemalanmaya çalışan, menfaat sağlamak isteyen hiç kimseye geçmişte de olduğu gibi, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Camiamıza ve halkımıza, bizlere gösterdiği güven ve teveccühten dolayı çok teşekkür ederiz" 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları