loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Eyaletmiş, federesyonmuş hiçbiri gündemimizde yok

Erdoğan: Eyaletmiş, federesyonmuş hiçbiri gündemimizde yok
Tarih: 14.04.2017 - 15:51
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki toplu açılış töreninde referanduma ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki toplu açılış töreninde referanduma ilişkin konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şunlar:

'OY PUSULASINDA BEYAZ, AK ANLIYORSUNUZ, KAHVERENGİYİ DE BİLİYORSUNUZ'

CHP'nin Konya milletvekilinin ne dediğini duydunuz değil mi? İzmir'den denize dökecekmiş. Samsun'dan girecekmiş. Ey gafil, seni Samsun'a sokmazlar. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Bu milleti ne zannediyorsun sen? Bu parti eski ve yeni genel başkanlarıyla, milletvekilleriyle tamamen pusulayı şaşırmış durumda.
Milletimizin özü çürük olanlarla işi olmaz. Türkiye'nin yönetim sistemi değişince artık milletin önüne çıkacak yüzleri kalmayacağını çok iyi biliyorlar. Bundan sonra hükümetler Meclis'teki otel lobilerinde medya patronlarının yaptığı pazarlıkla değil, sandıkta doğrudan millet tarafından kurulacak. Kararı siz vereceksiniz. Milletin yarısından fazlasının gönlüne girecek ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanının bu zihniyetten çıkması mümkün değil."
(Referendumda) Artık oy pusulası yok. Yani parti amblemi yok. Beyaz, ak anlıyorsunuz. Yani o evet. Kahverengiyi de biliyorsunuz.

'BUNDAN SONRA GENSORU YOK'

Kılıçdaroğlu beni de çok seviyor ha. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak?' diyor. Sanmayın amaçları hukuku korumak. Amaçları hükümeti işlemez hale getirmekti. Akşam gensoru, sabah gensoru.. 484 tane gensoru verilmiş. Bundan sonra gensoru yok. Gensoru artık milletin. 5 senede bir.
Aynı tavırlarını 16 Nisan halk oylaması dahil sürdürdüler. Biz bunu kendimiz için değil, ülkemizin geleceği için istiyoruz.
Sağolsun MHP bu pakete destek verdi de bunu milletimizin önüne getirdi. Keşke CHP de olsaydı ama olmadı.
Hani denize dökeriz diyen bir zat vardı ya. Saadet partili bazı hanımlar onu ziyarete gitmişler. Çok üzüldüm. Çünkü ben o kesimi tanırım. Artık bu millete sürekli yalan söyleyen bu müflis milletvekillerine ihtiyacınız yok.

'PARLAMENTODAN GEÇERSE İDAMI ONAYLARIM'

Muhtarlıkların kapanacağı diye bir şey yok. Adam dersini çalışmamış. Sen her tarafı rezil ettin. Artık zaman kaybetmeyelim. Cumhurbaşkanı da anayasa sınırları içinde vazifesini yerine getirsin. Her şeyin hızının arttığı bir zamanda hükümetlerin eskisi gibi çalışması mümkün değil. Geç oldu ama inşallah pazar günü geç olmayacak.
Pazar günü o Batı'ya da cevap vereceksiniz. Selçuklu ve Osmanlı'ya bakan Türk milletinin yuva kurucu özelliği ile öne çıktığını bilir.
PKK'nın, PYD'nin Kürt kardeşlerimizle ne ilgisi var? Bunlar parasını verenin istediklerini yapan katiller sürüsüne dönüşmüş durumda. FETÖ derseniz Pensilvanya'daki şarlatanın emriyle kendi milletine silah çeken bir ihanet çetesidir.
(İdam sloganları üzerine) Kardeşlerim pazar günü bunun da kararını vereceksiniz. Parlamentodan geçerse ben bunu onaylarım. Şehidimizin katilini affetme yetkisi bizde değildir.
Mevlana ne diyor? "Gül düşünür, gülistan olursun. Diken düşünür, dikenlik olursun." Biz milletimiz için en iyisini düşünüyoruz.
Türkiye'nin üniter yapısının savunucusu biz olduk. Eyaletmiş, federasyonmuş hiçbiri gündemimizde yok. Bunlar tarih olmuştur.
Bayanların askerlik diye bir sorunu mu var? Erkekler içinde bir çok çözüm var. Dereyi geçip denizde boğulacak halimiz yok. Asıl soru seçilme yaşı ile alakalı.
Bu görevlere layık olan her gencimizin yanında olduk. Gençlerimizin seçilme hakları şimdiden hayırlı olsun.
Sahtekarlar var. Öyle yayınlar yapıyorlar ki. Diyorlarki parlamento kalkıyor. Dürüst olun dürüst. Bundan sonra kişisel suçlarda bile Yüce Divan'a gönderebilecek. Denetim daha da artıyor. Bütün bu yalan yanlış ifadeler pazar günü cevabını bulacak. (Sputnik)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları