loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Görevlidir MİT Müsteşarı görüşür

Erdoğan: Görevlidir MİT Müsteşarı görüşür
Tarih: 11.02.2012 - 19:18
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “MİT Müsteşarı herkesle görüşür. Sadece terör örgütüyle değil başkalarıyla da."dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, terör örgütü PKK mensupları olduğu belirtilen isimlerle yaptığı görüşmelerin kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada, “Devletin görevlisi MİT Müsteşarı herkesle görüşmeler yapar. Sadece terör örgütü mensuplarıyla değil, başkalarıyla da yapar, Niye? İz sürecek, suçluyu tespit edecek. Onun görevi bu zaten” dedi. Erdoğan, MİT-PKK görüşmesini sert bir dille eleştiren muhalefete de yanıt vererek, “‘3 tane 5 tane koyun gütmemiş adamdan bu ülkede siyasetçi olmaz.’ Bunlar bu işten anlamaz. Siz netice almak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Yapılan da budur.

Söyledikleri sözleri aynen yine kendilerine iade ediyorum” diye konuştu. Erdoğan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı döneminde de Fidan’ı görüşmelere gönderdiğini belirterek, “Devlet görevlisi olarak müsteşar yardımcılığı döneminde göndermişimdir. Bir devlet görevlisidir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, dün BM 66. Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin soruları yanıtladı. Erdoğan, “PKK-MİT görüşmesine ilişkin muhalefetin ciddi eleştirileri var. Daha önceki söylemleriniz üzerinden eleştirileri oldu. Bunları nasıl değerlendirirsiniz. Ses kaydının nasıl sızdığıyla ilgili olarak İsrail, terör örgütü işaret ediliyor, MİT’in içerisinden de olabileceği söyleniyor. Yeni bir bilgi var mı?” sorularını şöyle yanıtladı:

“İspatlayamayan şerefsizdir” dedim
“Ana muhalefet partisi ve muhalefet önce siyasi terimleri, kavramları iyi öğrenemedikleri için gerçekten Türkiye siyasette şu anda bir sıkıntıyı yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hiçbir zaman ‘Devlet, adayla veyahutta bu tür kişilerle görüşme yapamaz’ diye bir yaklaşımın içerisinde olmamıştır. Hükümet olarak biz yapmadık ama devlet olarak bu görüşmeleri yaptığımızı ben parlamentoda dile getirdim. Tutanaklara bakılırsa orada bunlar görülür. ‘Benim şahsımın veya hükümet üyesi arkadaşlarımın hatta hatta MKYK vesaire buradaki arkadaşlarımdan birisini ispat etsinler’ dedim, ‘İspat edemezlerse şerefsizdirler, alçaktırlar’ dedim. Ne oldu ispat ettiler mi?

Söyledikleri sözleri iade ediyorum
Devletin görevlisi MİT Müsteşarı herkesle görüşmeler yapar. Sadece terör örgütü mensuplarıyla değil, başkalarıyla da yapar. Niye? İz sürecek, suçluyu tespit edecek. Onun görevi bu zaten. Benim özel temsilcim olarak giden, yine devlet görevlisi olarak müsteşar yardımcılığı döneminde göndermişimdir. Bir devlet görevlisidir. Yine MİT Müsteşarı ile gitmiştir. Bunlardan kaçan birisi değilim ki bunları söyleyen birisiyim. Söylemiş birisiyim. Bunu göğsümü gere gere yine söylüyorum. Bugün de yarın da söylerim. Devlet böyle bir kurumdur, müesesedir. Ama her zaman söylüyorum, ‘3 tane 5 tane koyun gütmemiş adamdan bu ülkede siyasetçi olmaz.’ Bunlar bu işten anlamaz. Siz netice almak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Yapılan da budur. Söyledikleri sözler aynen yine kendilerine iade ediyorum. Lütfen önce hükümet nedir, devlet nedir, bunu bir öğrensinler. Her ikisi için de.”

Kimse MİT’i vurmasın
Erdoğan, ses kaydının nereden sızdığını konusunda ise, şunları kaydetti: “Bakın nereden sızmıştır, nasıl sızmıştır, bunun bütün teknik incelemeleri şu anda MİT yapmıştır, yapmaktadır. Ama müsaade edin de bu tür şeyleri MİT kamuoyuyla paylaşma durumuna girmesin. Ama kimse de bunun üzerinden kalkıp da istihbarat teşkilatını vurmaya yönelmesin. Zaten bunu terör örgütü kendi kanallarıyla yapıyor, varsın onlar vurmaya devam etsin, biz de işimize bakalım.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları