loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; Hatay ve diğer deprem şehirlerimizde, tüm hak sahiplerini evlerine veya iş yerlerine kavuşturacağız!

Erdoğan; Hatay ve diğer deprem şehirlerimizde, tüm hak sahiplerini evlerine veya iş yerlerine kavuşturacağız!
Tarih: 03.02.2024 - 16:58
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Hatay’da ve diğer deprem şehirlerimizde, yeni yerleşim yerlerinin inşası ve yerinde dönüşümle tüm hak sahiplerinin evlerine veya iş yerlerine kavuşmasını sağlayacağız. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun, devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Törendeki konuşmasında yaklaşık bir yıl önce, 6 Şubat gününün erken saatlerinde yaşanılan Kahramanmaraş merkezli depremde kaybedilen canların acısının ilk günkü tazeliğiyle yürekleri yakmayı sürdürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük felaketler ve büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz, bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürerek o zor günlerin geride kalmasını temin ettik” diye ekledi.

Hatay’ın can kaybı ve yıkılan bina sayısı bakımından depremden en büyük zararı gören şehir olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremden sonraki ikinci gün Hatay’a geldiğimizde karşılaştığımız tabloyu asla unutmadık, unutmayacağız. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan Hatay’ın yaşadığı yıkım gerçekten çok büyüktü” açıklamasında bulundu.

“ŞEHİRLERİMİZİN MEYDANLARINI TARİHÎ DOKULARINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLİYORUZ”

Hatay’da ve diğer deprem şehirlerinde, yeni yerleşim yerlerinin inşası ve yerinde dönüşümle tüm hak sahiplerinin evlerine veya iş yerlerine kavuşmasını sağlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun, devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak. Karşılıklı anlayışla, sabırla, gayretle, dayanışmayla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Esasen, deprem bölgesindeki şehirlerimizde sadece konut ve iş yeri yapmakla kalmıyoruz. Bu şehirlerimizin meydanlarını ve ana caddelerini, tarihî ve kültürel dokularına uygun şekilde yeniden düzenliyoruz.”

“Yaşadığımız her felaket, maruz kaldığımız her saldırı, başımıza gelen her musibet bize millî birliğimizin ve devletimizin gücünün önemini hatırlatıyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin ilk asrının en büyük kazanımı Hatay’ın vatan topraklarına katılmasıydı. Türkiye Yüzyılı’nda, Hatay’ın da içinde bulunduğu vatanın her karışını üzerinde güvenle, huzurla, müreffeh şekilde yaşayacağımız bir ülke hâline getirmenin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları