loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan’da “41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katıldı

Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan’da “41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katıldı
Tarih: 22.07.2022 - 23:24
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan’da yapımı tamamlanan eser ve hizmetlerin açılışı nedeniyle düzenlenen “41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Sultan Camii'nin çevresindeki binalar, iş yerleri ve sokakların belediye tarafından İstanbul'a ve ismine taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendiğini ve rehabilite edildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerine iki abidevi caminin kazandırıldığını, ilçenin sembol kulüplerinden Erokspor için gençlere her türlü hizmeti verecek bir tesis inşa edildiğini söyledi.

Ayrıca Yeşilpınar'da bir futbol kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz Kamp Alanı'yla birlikte çok sayıda spor tesisinin tamamlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan sıfır atık tesisiyle hem çevrenin korunmasının hem atıkların değerlendirilmesinin sağlandığını kaydetti.

“İLÇEYE NE SÖZ VERİLDİYSE YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan'da hiçbir vatandaşın gıda sıkıntısı yaşamaması için aşevi kurulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "İlçenin çeşitli yerlerinde 43 park ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Kültür merkezlerinden restorasyonlara, otoparklardan sosyal hizmet birimlerine kadar pek çok hizmet Eyüpsultanlıların emrine verildi. Tüm bu eserleri bugün resmen hizmete açıyoruz. Diğer kamu kurumlarımız tarafından inşa edilen, yatırım tutarı 126 milyon lirayı geçen okul ve karakol binaların açılışlarını da buradan yapıyoruz. Eyüpsultan'a değer katan tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyor, belediye başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. İstanbul'dan Antalya'ya, Erzurum'dan Gaziantep'e kadar ülkemizin dört bir yanında zengin bir belediyecilik tecrübesi olan Deniz Köken kardeşimizin tüm birikimini kendisini yetiştiren Eyüpsultan'da kullandığını görmekten memnuniyet duyuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan'da yapılanların sadece bunlarla sınırlı olmadığını, ilçeye ne söz verildiyse hepsini yaptıklarını ve yapmayı da sürdürdüklerini vurguladı.

Nişanca ve Pirinççi mahallelerinin imar planı ve tapu sorunlarını çözme sözünü verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözü yerine getirdiklerini söyledi.

“KENDİNİ ŞEHRİNE VE İNSANLARINA ADAMAK GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un bu güzide ilçesini her alanda daha ileriye götürmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, Mevlana'nın "Kamil odur ki koya dünyada eser/Eser olmayanın yerinde yeller eser" şeklindeki sözlerini aktardı.

Açılışı yapılan eserlerin hem onları ilçeye kazandıranların ismini tarihe altın harflerle yazdıracağını hem de nesiller boyunca dilden dile dolaşacağını, hayır dualarına vesile olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu şehre, bu ülkeye, bu millete eser verene, hizmet edene ne mutlu. Bay Kemal musluk açma töreni yapıyor. Bizler de görüyorsunuz işte, bu tür eserlerle sizlerle beraber oluyoruz. Tabii bu öyle herkese nasip olacak bir paye, bir şeref değildir. Bunun için emek vermek, vakit vermek, kendini şehrine ve insanlarına adamak gerekir. Bizim nazarımızda belediye başkanlığı işte bu anlayışla yapılabilecek bir vazifedir. Bu işi ajandasındaki diğer konulardan artakalan vakitlerde icra edilecek bir hobi olarak görenlerin takdirini sizlere bakıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un kendine hizmet edenleri baş tacı yapmayı bildiği gibi ihmal ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi de çok iyi bildiğini söyledi.

"Rabbim bizleri İstanbul'a ve bu ülkeye hizmetkâr olanlardan eylesin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın salgınla başlayıp savaşla süren, enerji ve gıda kriziyle tırmanan, iklim değişikliği gibi tehditlerle dallanıp budaklanan bir dönemden geçtiğini dile getirdi.

“STRATEJİK KONUMUMUZ GÜÇLENDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sıkıntılı bu dönemin her aşamasında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde koruduğunu, bununla kalmayıp yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülkeleri arasında yer alma hedefine doğru adım adım ilerlemeyi de sürdürdüğünü kaydetti.

Yaşanan her sıkıntının üstesinden gelirken ödenen bedeller olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesela salgın dönemini 100 bine yaklaşan kayıpla ama insanlarımıza dünyanın en üst standartlı sağlık hizmetini vererek geride bıraktık. Ukrayna-Rusya savaşı, küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik bir dalgalanmaya yol açarken stratejik konumumuz güçlendi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel üretim ve tedarik sistemlerinde yaşanan tıkanıklıkların, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyüme üzerine kurulu ekonomi programının doğruluğunu teyit ettiğini dile getirerek, "Kardeşlerim biraz sonra Dolmabahçe'deki Başkanlık Köşkünde inşallah Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin de katılımıyla, Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla birlikte tarım koridoruyla alakalı, hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir yandan dünyadaki gelişmeleri ülke lehine çevirmek için çalışırken, diğer yandan vatandaşları enflasyona ezdirmeyecek tedbirleri aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her kesimin gelirlerinde yaptıkları artışlarla insanın omuzlarına binen hayat pahalılığı yükünü azalttıklarını söyledi.

"MİLLETİMDEN BİRAZ DAHA SABIR VE VERDİĞİMİZ MÜCADELEYE DAHA GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kısmı piyasalardaki tedirginlikten bir kısmı da fırsatçılıktan kaynaklanan dengesiz fiyatlamaların yavaş yavaş durulmaya ve yerli yerine oturmaya başladığını aktardı.

Hükûmet olarak ülke ekonomisine zarar verme pahasına günlük kazanç peşinde koşanları yakından takip etiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimizin geleceğine balta vuran bu gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmış, asırlık hizmetlerle buluşturmuşsak inşallah bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Milletimden biraz daha sabır ve verdiğimiz mücadeleye daha güçlü destek bekliyorum. Bizim en büyük aşkımız, en büyük gururumuz olan İstanbul'un bu büyük mücadelemizde de hep yanımızda olacağından şüphe duymuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletlerin tarihlerinde sembollerin önemli olduğunu kaydetti. Eyüpsultan'ın da maddi ve manevi tüm değerleriyle İstanbul'un en önemli sembollerinden biri olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Adını Peygamberimizi (Aleyhissalatu vesselam) evinde misafir etme şerefine erişmiş, son nefesini İstanbul'un fethi yolunda vermiş, Eyüp Sultan Hazretleri'nden alan bu ilçemizin gönlümüzdeki yeri bambaşkadır. Eyüp Sultan Camii asırlarca tahta çıkan Osmanlı hükümdarlarının kılıç kuşanma merasimlerine ev sahipliği yapmıştır. İstanbul'a gelen herkes önce burayı ziyaret edip duasını yaptıktan sonra işine gücüne bakmıştır. Bunun için Fatih'in ve hocası Akşemsettin Hazretleri'nin İstanbul'a bir armağanı olan Eyüpsultan'a hangi hizmeti getirsek, hangi yatırımı yapsak şükranlarımızı ifade edemeyiz. Milletimizin çağ açıp çağ kapattığı bir zaferi olan İstanbul'un fethinin bir diğer sembolü Ayasofya'yı da iki yıl önce cami olarak yeniden ibadete açarak Fatih'in emanetine tekrar sahip çıktık."

Çamlıca Tepesi'ne inşa ettikleri caminin de İstanbul'daki ecdat yadigârı tüm ibadethaneleri selamlayan 21. yüzyıl şahikası olarak tarihteki yerini aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eyüpsultan'a, Ayasofya'ya, Sultanahmet'e, Çamlıca'ya bakıp da sadece birer taş yığını görenin şuuru zehirlenmiş, kalbi nasırlaşmış, ruhu esir alınmış demektir. Mimar Sinan Camii'ni yaptık mı? Yaptık" diye konuştu.

"2023'TE MİLLÎ İRADENİN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYACAĞIZ"

Levent'te inşası süren Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni bu yılsonuna kadar bitirerek tüm Müslümanlara hediye edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı: “Boğazların üzerine birer gerdanlık gibi dizdiğimiz köprülere, altından geçirdiğimiz tünellere, Marmara Bölgemizi çepeçevre saran yollara bakıp da sadece beton ve demir görenin idraki kapanmış demektir. Bu eserler, birer medeniyet meydan okumasıdır. Bu eserlerin her biri şehit kanlarıyla yoğrularak vatan hâline getirilmiş şu toprakların ebedi sahibi olduğumuzu gösteren birer tapudur, birer belgedir. Bu eserlerin her biri maziden atiye uzanan kutlu yürüyüşümüzün birer işaretidir, birer mihenk taşıdır

Her kim Ayasofya'sından Eyüpsultan'ına, köprülerinden barajlarına, kütüphanesi ve diğer birimleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden eğitim ve sağlık yatırımlarına kadar ülkemizin değerlerine saldırıyorsa bilin ki gerisinde bir hazım sorunu vardır. Bu hazımsızlığı biz, Gezi olaylarında İstanbul sokaklarını pisleten, 'Zulüm 1453'te başladı' yazılarında gördük. Bu hazımsızlığı biz, FETÖ'sünden PKK'sına tüm örgütlere verilen destekle terörle mücadelemizin her aşamasında gördük. Bu hazımsızlığı biz, 12 Eylül'de olduğu gibi darbeler tamamlandığında 'Bizim çocuklar başardı' diye atılan sevinç naralarında, 15 Temmuz gibi girişimler akamete uğratıldığında yaşanan hayal kırıklıklarında gördük. Bu hazımsızlığı biz, her yolu denedikleri hâlde ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremedikleri bir dönemde kendi canlarının derdine düşenlerin şaşkınlıklarında gördük. İşte bu hazımsızlar sürekli yeni oyunlar, yeni tuzaklar peşinde koşuyor. Şimdi bir altılı masa kurmuşlar. Masanın altındakiyle beraber yedi. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te millî iradenin üstünlüğü, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız."

Alandaki vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle 2023 imtihanından da alnımızın akıyla çıkarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselterek, bu kutlu yürüyüşü menziline ulaştıracağız. Eyüpsultan'ın yanımızda olması bizi daha da güçlü kılacaktır. Şimdi 2023'e kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gece gündüz dolaşmaya var mıyız? İnşallah 2023'ün zaferi sadece ülkemiz için değil, tüm dünyaya bir mesaj olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 41 eser ve hizmetin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenleri tebrik etti.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından, Hz. Yusuf'un kardeşleri tarafından içine atıldığı kuyunun kaligrafisinin çizildiği, tasarımcı Emrah Yücel tarafından Kur'an-ı Kerim'de geçen Yusuf Suresi'nin de işlendiği eseri takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştirilen eserlerin yer aldığı bazı noktalara canlı bağlantılar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan Belediyesi Yüzme Havuzu'na yapılan bağlantıda, "Gördüğünüz gibi bu Bay Kemal'in belediyelerinin yüzme havuzu değil, Eyüpsultan Belediyemizin yüzme havuzu. Ekrana bakarsanız soyunma odalarına varıncaya, havuza varıncaya kadar yavrularımıza, gençlerimize böyle bir hizmeti de Deniz kardeşimiz gerçekleştirdi" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi Akademisi ve Anaokulları ile gerçekleştirilen canlı bağlantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserin içerisinde evcil hayvanların da bulunduğuna dikkati çekti.

Kemerburgaz'daki Matematik Evi ile yapılan canlı bağlantıda da Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görüldüğü gibi musluk açmıyoruz ha Matematik Evi açıyoruz. Gençlerimiz şu anda derslerini çalışıyorlar. Yeni yeni geleceğe hazırlanıyorlar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Rabbim zihin açıklığı versin inşallah. Matematik Evi de gençlerimize hayırlı olsun diyoruz. Eyüpsultan'a 41 değer, 41 eser kazandırıyoruz. Ya Allah bismillah" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete'nin yaptığı duanın ardından diğer protokol üyeleriyle eserlerin açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışına da katıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları