loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; 'Kardeş Pakistan ve can Azerbaycan’la üçlü formattaki iş birliğimiz de hızla gelişiyor'

Erdoğan; 'Kardeş Pakistan ve can Azerbaycan’la üçlü formattaki iş birliğimiz de hızla gelişiyor'
Tarih: 26.11.2022 - 00:05
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Vahdettin Köşkü’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Güney Asya’da barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Pakistan’la birçok başarılı ortak iş birliği projemiz bulunuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Vahdettin Köşkü’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Pakistan Başbakanı Şerif’e ve beraberindeki heyete “hoş geldiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan için üretilen dört MİLGEM Korvet Gemisi’nin üçüncüsü olan Hayber’i bugün denize indirdiklerini belirtti.

“PAKİSTAN’IN TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE HER ZAMAN ÖZEL BİR YERİ VARDIR”

“Derin tarihî, kültürel ve beşeri bağlarımızın olduğu Pakistan’ın Türk milletinin gönlünde her zaman özel bir yeri vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkelerimiz ve halklarımız arasında bilhassa zor zamanlarda sergilenen dayanışma ve karşılıklı desteğin eşi benzeri yoktur. Son dönemde gerçekleşen terör saldırılarında şehit düşen askerler ve hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Pakistan’ın terörizmle mücadelesini desteklediğimizi burada bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Pakistan'ın acısını acıları, sevincini sevinçleri ve başarısını başarıları olarak gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlayıştan hareketle, geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketlerinde derhal tüm imkânlarımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yardımına koştuk. Oluşturduğumuz hava köprüsüyle ve demiryoluyla insani yardım malzemelerini, 15 uçak ve 13 iyilik treniyle, afet bölgelerine sevk ettik” diye ekledi.

“İKİLİ TİCARET HACMİMİZ İSTİKRARLI ŞEKİLDE ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 75. yılını kutlarken, halklarımız arasındaki kardeşlik bağlarından aldığımız güç ve ilhamla ilişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Pakistan Havayolları’nın İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Türkiye’nin, Güney Asya’da barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Pakistan’la birçok başarılı ortak iş birliği projesinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimiz istikrarlı şekilde artışını sürdürüyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için gerekli siyasi iradeye ve kararlılığa sahibiz. Değerli kardeşimin ziyaretleri kapsamında yarın iş dünyamızın temsilcileriyle yapacağı görüşmeler de şüphesiz bu çabalarımıza büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

“PAKİSTAN VE AZERBAYCAN’LA ÜÇLÜ FORMATTAKİ İŞ BİRLİĞİMİZ DE HIZLA GELİŞİYOR”

FETÖ terör örgütünün Pakistan’daki yapılanmasına karşı vakitlice alınan önlemler ve bu konudaki destekleri için Pakistan makamlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmelerimizde, ikili iş birliğimizin yanı sıra, ortak gündemimizde yer alan önemli bölgesel ve uluslararası konularda da fikir teatisinde bulunduk. Kardeş Pakistan ve can Azerbaycan’la üçlü formattaki iş birliğimiz de hızla gelişiyor. Ortak değerleri paylaşan Türkiye ve Pakistan Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve D-8 gibi bölgesel ve uluslararası platformlarda dayanışma içinde hareket etmektedir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Afganistan’da barış ve istikrarın tesisi Afgan kardeşlerimize karşı insani görevimizin ötesinde, ortak tehdit ve riskler bakımından zaruridir. Afgan halkının karşı karşıya bulunduğu insani krizin etkilerinin giderilmesini teminen çalışmalarımızı el birliğiyle sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, bugün suya indirdiğimiz MİLGEM Korvet Gemisi’nin Pakistan için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları