loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Katar'ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz

Erdoğan: Katar'ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz
Tarih: 07.12.2021 - 16:55
Kategori: Siyaset

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Programda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı. "Türkiye olarak Katar ile birlikte tüm Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz” diyen Erdoğan, "Körfez ülkeleriyle iş birliğimizi karşılıklı çıkar ve saygı temelinde ilerletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar'ın elbette milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. Başta 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin milletimizle sergilediği dayanışmayı asla unutamayız. Ayrıca Katar Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima yanımızda olmuş ülkemize duyduğu güveni göstermiştir” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“Katar’ın ülkemizde başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunuyor. Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat eksenli büyümesine katkı sunan Katarlı kardeşlerimize biz de gereken desteği veriyoruz. Katar’ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Dost kara günde belli olur düsturuyla Katarlı kardeşlerimizin uğradığı haksızlıklar karşısında tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları