Başbakan Erdoğan grup toplantısında birbirinden önemli açıklamalar yaptı...
Başbakan Erdoğan dün iptal edilen grup toplantısını bugün gerçekleştirdi.
Başbakan Erdoğan grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, BDP'nin 18 Mart'ta kutlamak istediği ancak izin verilmediği için olaylarla izinsiz gösterilerle kutlanan Nevruz etkinliklerine değindi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi "Neden izin vermediniz?" diye eleştiren köşe yazarlarını topa tuttu. Erdoğan, Kandil'den gelen "Nevruz'u kana bulayın" talimatını hatırlatarak, köşe yazarlarını yerden yere vurdu.
İşte Başbakan Erdoğan'ın Nevruz kutlamalarını eleştiren köşe yazarlarına cevabı...
- Pazar günü neden Nevruz'a müsaade edilmedi, hatta bunu kenar köşelerine kadar yansıtan beyefendilere de sesleniyorum. Sizlerin alamadığı haberleri bizim haberleri alacağımızı neden düşünmüyorsunuz? Aldığımız haberler bizi daha temkinli davranmaya teşvik ediyor? Terörist başının kan gölüne çevireceğiz diye yaptığı açıklamayı duymuyor musunuz? Sizin gözünüz var görmüyor musunuz? Bizim bu tavırlarımızı farklı bir yere çekmek isteyenler köşenizde rahatsınız, zaman oluyor size dağdan davet geliyor gelin konuşalım diye bundan mı bu yazıları yazıyorsunuz? Kaynağınız burası demekki.
- Bunlar şu veye bu şekilde bir anlayışın değil, sadece ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluğun gereğidir. Bir taraftan polisimiz şehit edilirken beyefendilerin sesleri çıkmayacak, bölücü örgütle ilgili bir şey oluynca ortalığı ayağa kaldırsınlar. Kusura bakmasınlar.