loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: 'Mavi Marmara savaş nedeniydi'

Erdoğan: 'Mavi Marmara savaş nedeniydi'
Tarih: 12.02.2012 - 18:52
Kategori: Gündem

Başbakan Erdoğan Mavi Marmara saldırısını "Aslında bu bir savaş nedenidir. Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yapalım diyerek, bunu sabırla karşıladık" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan Mavi Marmara saldırısını "Aslında bu bir savaş nedenidir. Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yapalım diyerek, bunu sabırla karşıladık" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın bugün başlayacak Arap Baharı turu öncesinde El Cezire'ye verdiği röportaj gündeme oturdu. Hedefindeki İsrail'e yüklenen Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın tamamını Anadolu Ajansı geçti.

Açıklamada dikkat çeken noktalardan biri, Erdoğan'ın, "Rabbim izin verirse er veya geç Gazze'ye gideceğim'' sözleri oldu.

SAVAŞ NEDENİDİR

Türkiye-İsrail ilişkilerine yönelik soru üzerine Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

'' Nihai noktayı şu anda tabii kestirmek kolay değil. Attığımız adımlar bir başlangıçtır. Bu başlangıç adımlarını da bildiğiniz gibi 5 maddede, 5 başlıkta toplamış bulunuyoruz ve şu anda bu atılan adımlarla ne gibi gelişmeler olacak; bunu önümüzdeki günlerde, haftalarda, belki aylarda göreceğiz. Fakat İsrail bugüne kadar yapmış olduğu uygulamaların, yanına kar kalmayacağını görmesi lazım, görecek. Çünkü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail'le ilgili almış olduğu kararlara hiçbir zaman uymadıklarını gördük. Tabii bir şımarık çocuk havası var İsrail'de. Ama bu süreç, 31 Mayıs 2010 Mavi Marmara olayı, uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırı, bir defa hiçbir uluslararası hukuk kuralına uygun değildir. Aslında bu bir savaş nedenidir. Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yapalım diyerek, bunu sabırla karşıladık.''

RABBİM ÖMÜR VERİRSE

Mısır'a yapacağı ziyaret çerçevesinde Gazze'yi de ziyaret edip etmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Erdoğan şu cevabı verdi:

''Şu anda arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyor. Tabii şunu da söyleyeyim. Lüzumsuz gerilimden yana değiliz. Bunu Mısırlı kardeşlerimizle de görüşüyoruz. Mutabık kalmamız halinde, evet. Ben Gazze'deki kardeşlerimin bizi beklediğini biliyorum. Ben de Gazze'nin özlemi içerisindeyim, hasreti içerisindeyim. Bu arada birçok arkadaşlarımı ben Gazze'ye gönderdim. Gidiyorlar, geliyorlar ama er veya geç Gazze'ye inşallah Rabbim ömür verirse gideceğim.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları