loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü
Tarih: 04.06.2023 - 16:15
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İbrahim Kalın hazır bulundu.

Gündem; İsveç'in NATO'ya üyelik katılım süreci

Kabulün ardından açıklamalarda bulunan Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bugün yaptığımız görüşmede Daimi Müşterek Mekanizmanın müteakip toplantısının 12 Haziran haftasında tekrardan toplanması üzerine mutabık kaldık. NATO'ya üyelik İsveç'i daha güçlü yapacaktır, aynı zamanda NATO'yu ve Türkiye'yi de daha güçlü yapacaktır. Dolayısıyla İsveç'in NATO'ya üyelik katılım sürecinin bir an önce tamamlanmasını görmeyi arzu ediyorum" dedi.

Productive meeting w/ President @RTErdogan to prepare the #NATO Summit in Vilnius. We discussed Sweden’s NATO membership, and I welcome that #Türkiye, Sweden and Finland will meet again in the Permanent Joint Mechanism. pic.twitter.com/bFlMOJGBXa

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) June 4, 2023

#NATO Zirvesini hazırlamak için Başkan @RTErdogan ile verimli toplantı. İsveç'in NATO üyeliğini tartıştık ve #Türkiye , İsveç ve Finlandiya'nın Daimi Ortak Mekanizma'da yeniden bir araya gelmelerini memnuniyetle karşılıyorum.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları