loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Reklam Yaptı, Auster 1 Numara Oldu

Erdoğan Reklam Yaptı, Auster 1 Numara Oldu
Tarih: 11.02.2012 - 18:05
Kategori: Gündem

Türkiye'ye gelsin, gelmesin tartışmalarıyla gündemde olan Paul Auster'in son kitabı 'Kış Bahçesi' çok satanlar listesine 1 numaradan girdi.

Çağdaş Amerikan edebiyatının ünlü isimlerinden Paul Auster, son iki haftadır Türkiye gündeminin ilk sıralarında. Yoğun biyografik unsurlar taşıyan son romanı ‘Kış Bahçesi’, Amerika’dan önce Türkiye’de Can Yayınları tarafından yayımlanan Auster, Hürriyet’e verdiği söyleşide 100’e yakın gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye’ye gelmek istemediğini söylemiş, Başbakan Erdoğan “Gelsen ne olur, gelmesen ne olur, aman gel!” diye Auster’a cevap vermiş, akabinde ‘gelsindi/gelmesindi’ tartışmaları alevlenmişti. 

Tüm bu polemikler Paul Auster kitaplarının satışına hayli olumlu yansımış görünüyor. Zira aralık sonunda çıkan ‘Kış Bahçesi’, geçen hafta hiç yer yer almadığı Radikal Kitap’ın çok satanlar listesine bu hafta 1 numaradan girdi. Bu da kitabın satışının bir 1 hafta içinde iyice arttığının işareti. 

Radikal Kitap’ın Türkiye genelindeki D&R mağazaları, İmge, Pandora, Mephisto, Remzi, Ada Kültür gibi popüler kitapçıların yanı sıra idefix, kitapyurdu gibi popüler internet siteleri dahil 10 farklı noktasından edindiği satış grafiklerine göre düzenlediği çok satanlar listesi, bu alanda Türkiye’nin en güvenilir istatistiğini yansıtıyor. Radikal Kitap’ın listesi, bu noktalardan gelen en çok satan 10 kitap, 1’inciye 10 puan ikinciye 9 puan şeklinde puanlanarak oluşturuluyor. 

Can Yayınları’ndan alınan bilgiye göre ‘Kış Bahçesi’nin 1. baskısı 21 bin adet yapıldı. Yoğun talep üzerine her biri 5 bin adetlik 2. ve 3. baskı geldi. Kısa süre önce Turkuvaz Kitap’tan çıkan Paul Auster’ın ‘Cam Kent’ romanının çizgi roman versiyonu ise 3 bin 500 adet basılmış kitap şimdiden 2 bin 500 adet satılan ‘Cam Kent’ de yakın zamanda ikinci baskıyı yapacak gibi görünüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları