loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gerçekleştirecek

Erdoğan seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gerçekleştirecek
Tarih: 12.06.2023 - 01:21
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk yurt dışı gezisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ardından Azerbaycan’a gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada;

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’Nİ VE AZERBAYCAN CUMHURİYETİ’Nİ ZİYARETLERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmelerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretlerini, 12-13 Haziran 2023 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’a gerçekleştireceklerdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti vesilesiyle yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetlere dair tüm kulvarlarda atılacak adımlar hakkında fikir teatisinde bulunulması, yanısıra, Ada’da yaşanan gelişmelerin, bölgesel ve küresel boyutlarıyla ayrıntılı şekilde ele alınması gündemdedir.

Azerbaycan ziyareti kapsamında gerçekleşecek temaslarda ise TürkiyeAzerbaycan ilişkilerinde yeni dönemde ilerleme sağlanacak diğer işbirliği imkânlarına ilaveten, güncel uluslararası ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları