loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne ve teröristlere aktarma yerine sizin için, benim Hakkârili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik!

Erdoğan; Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne ve teröristlere aktarma yerine sizin için, benim Hakkârili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik!
Tarih: 15.03.2024 - 16:17
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen Hakkâri mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri mitinginde yaptığı konuşmada, “Türk, Kürt, Zaza, Arap, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingdeki konuşmasında doğu-batı, kuzey-güney demeden ülkenin dört bir köşesini, 81 vilayetin her köşesini dolaştıklarını belirtti.

Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağırlarına bastıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkiye'de sizlerle beraber milletimizin her kesimi çeşitli mağduriyetler yaşadı. Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık. Gezi olaylarından 17-25 Aralık darbe girişimine, hendek teröründen 15 Temmuz ihanetine kadar nice badireyi aşarak bugünlere geldik. Demokrasi mücadelemizi akim bırakmak için her yolu denediler, her şeyi yaptılar. Ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar" şeklinde konuştu.

Attıkları her adımın ya CHP tarafından engellendiğini ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP ve ortakları bunu sokaklarımızı karıştırarak, vesayetçileri kışkırtarak, yasakların geri gelmesi için mahkeme önlerinde nöbet tutarak yaptılar. Bölücü örgüt ise terör eylemleriyle kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis, işçi demeden vatan evlatlarını kalleşçe katlederek aynı amaca hizmet etti. Her ikisi de Türkiye'de huzurun, güvenliğin, kardeşliğin ve demokrasinin hâkim olmasını istemedi. Her ikisi de bu milletin terör belasından yakasını kurtarmasını hiçbir zaman istemedi. Hakkârili kardeşlerimin de bu riyakârlığı gördüğüne inanıyorum. Sizlerden 31 Mart'ta iradenizi kendilerinin tapulu mülkü görenlere esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Hakkâri’nin huzuruna hepsi birbirinden kıymetli müstesna adaylarla çıktık. Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne ve teröristlere aktarma yerine sizin için, benim Hakkârili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik."

“HAKKÂRİ’YE 21 YILDA 72 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 22 yıl boyunca ülkenin her bir köşesine, her bir bölgesine, her bir şehrine hizmet götürmek için mücadele ettiklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Hakkâri’ye 21 yılda yaklaşık 72 milyar lira yatırım yaptık. Yüksekova'dan buraya araçlarınızla rahatlıkla gelebiliyorsunuz. Bir zamanlar, 20 yıl önce böyle bir imkân var mıydı? Yeter mi? Yetmez. İnşallah tünellerle bu yollarımızı daha da güzel hâle getireceğiz. Eğitimde 2 bin 21 adet yeni derslik kazandırdık. Şehrimize Hakkâri Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda bin 476 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Birçok farklı branşta 20 spor tesisi inşa ettik. Hakkârili ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 220 yataklı Hakkâri ve 150 yataklı Yüksekova Devlet Hastaneleri başta olmak üzere beşi hastane toplam 37 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Hakkâri Devlet Hastanemizi 100 yataklı kadın doğum çocuk ünitesi ve Yüksekova Devlet Hastanemizi 100 yataklı bir ek bina ile büyüteceğiz."

Toplu konutta, Hakkâri’de 4 bin 935 konut projesini hayata geçirdiklerini ve deprem meselesinin ne kadar önemli ve acil bir konu olduğunun 6 Şubat'ta bir kez daha görüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmet ve belediye el ele vererek Hakkâri’yi bir an önce depreme hazırlamak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri’deki üç millet bahçesi projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek 2002 yılına kadar Hakkâri’ye sadece bir kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 97 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi.

Yüksekova yolundaki 3 bin 962 metrelik Yeni Köprü-1 tünelini bu sene tamamlayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun devamı olan 4 bin 568 metre uzunluğunda çift tüp tünelde de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Zap-1, Zap-2 ve Zap-3 köprülerinin proje çalışmalarının ardından yapımına başlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksekova çevre yolu, Şemdinli-Derecik yolu, Üzümlü-Hudut Kapısı yolu ve Şemdinli-Alan yolunun yapımının devam ettiğini kaydetti.

“HAKKÂRİLİ ÇİFTÇİLERİMİZE 9 MİLYAR LİRA TUTARINDA TARIMSAL HİBE DESTEĞİ VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Tarım ve ormanda Durankaya, Bağışlı ve Salkımlı sulama göletlerinin yapımına devam ediyoruz. Dilimli Barajı sulamasının ilk etabını ihale aşamasına getirdik. Yüksekova içme suyu isale hattının ve arıtma tesisinin yapımını tamamladık. Hakkârili çiftçilerimize 9 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduk, altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Enerjide, Hakkâri’ye, doğal gaz sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Çukurca, Derecik, Şemdinli, Yüksekova'ya doğal gaz arzı sağlamayı da planlıyoruz. Merga Bütan Kayak Merkezi'ni yaparak 10 bin gencimizi kayak sporuyla tanıştırdık. Bu vesileyle Hakkârili kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Toplum Yararına Programımız kapsamında 2 bin kardeşimizi ilimizde istihdam edeceğiz. Bu müjdemizin şimdiden Hakkâri’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Gümrükte, Esendere Sınır Kapısını yenilediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üzümlü ve Derecik sınır kapılarını açtıklarını belirterek, "Derecik Sınır Kapısı açılmadan önce Irak'a gitmek için 15 saat harcayan Hakkârili kardeşim, şimdi 3 saatte bunu yapabiliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Sizlerin de adaylarımıza çok güçlü destek vereceğinize inanıyorum. 31 Mart akşamı Hakkâri’den bu kardeşinize müjde vermeye hazır mısınız?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından Hakkâri Valiliği'ni ziyaret etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları