loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Sosyal konut, kira fiyatlarını düşürecek

Erdoğan: Sosyal konut, kira fiyatlarını düşürecek
Tarih: 07.11.2022 - 20:17
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 30 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Ülkemizi, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi, inşallah, Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Son kabine toplantımızdan bugüne ülkemiz ve milletimiz için hayırlı adımlarla dolu bir dönem geçirdik.

Türkiye’nin en büyük konut hamlesi olan ‘İlk Evim İlk İşyerim’ kampanyasının ilk temelini, 25 Ekim’de Ankara-Sincan’da attık. Toplamda 500 bin konutu, 1 milyon altyapılı konut arsasını ve 50 bin işyerini kapsayan bu kampanyanın ilk etabının kuraları da çekilmeye başlandı.

Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilimizdeki 22 binin üzerinde konutun kurasını noter huzurunda çekerek, hak sahibi vatandaşlarımızı belirleyeceğiz.  İnşallah bu kura işlemi Mart ayına kadar bitecek. Bu arada, hazırlığı tamamlanan tüm illerimizde konutların inşasına da hemen geçilecek.  Aynı şekilde, arsalarla ve işyerleriyle ilgili süreç de devam ediyor.

“TÜRKİYE YÜZYILINI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE HAZIRLIYORUZ”

Küresel ekonomik krizin ülkemizi de etkisi altına alan yüksek enflasyon sorunu sebebiyle konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin, bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inanıyorum.  Konut, arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye Yüzyılı programımızın müjdesini, 28 Ekim’de Ankara’da, gerçekten çok coşkulu ve adına yakışır bir törenle milletimizle paylaştık. Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı üzerinde bir büyük vizyonla hazırlama gayretimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Her çalışmamız gibi, Türkiye Yüzyılını da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde yapacağımız programlarla, milletimizin Türkiye Yüzyılına ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak, vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece, seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz.

Ülkemizi, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi, inşallah, Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız.

Sürdürülebilirlik, başarı, güven ve istikrar, üretim, verimlilik, güç, dijital, iletişim, bilim, kalkınma, barış, değerler, haklılık, şefkat, istiklal ve istikbal, gençler gibi başlıklarla yükselttiğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonunun, yüzünü doğruya doğru dönen herkesi umutlandırdığına, heyecanlandırdığına, şevklendirdiğine inanıyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları